«Εκστρατεία» εμβολιασμών κατά της ιλαράς στο Δροσερό Ξάνθης - Azınlıkça
Ειδήσεις

«Εκστρατεία» εμβολιασμών κατά της ιλαράς στο Δροσερό Ξάνθης

«Εκστρατεία» εμβολιασμών κατά της ιλαράς στο Δροσερό Ξάνθης

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι υγειονομικές υπηρεσίες στο Δροσερό που αυτή τη στιγμή «ζει και βασιλεύει» ο ιός της ιλαράς.

Τα επίσημα καταγεγραμμένα κρούσματα στην Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε. Ξάνθης ανέρχονται σε 50 ενώ εκφράζονται φόβοι πως είναι αρκετά περισσότερα δεδομένου ότι για να καταγραφούν πρέπει να δηλωθούν ή να νοσηλευτούν.

250 εμβολιασμοί σε 5 μέρες!

Έναν πραγματικός άθλος επιτελείται στο Δροσερό τις τελευταίες 5 μέρες από τον υπεύθυνο γιατρό του Ιατροκοινωνικού Κέντρου Δροσερού κ. Ιπποκράτης Καμαρίδη και την υπεύθυνη της Διεύθυνσης Υγείας κας Δέσποινας Χατζηπαναγιώτου.

Μέσα μόνο σε 5 μέρες εμβολίασαν 250 άτομα, μικρούς και μεγάλους βγάζοντάς τους κυριολεκτικά μέσα από τα σπίτια τους και οδηγώντας τους στο Κέντρο! Η προσπάθεια συνεχίζεται με εντατικό ρυθμό και τα αποτελέσματά της θα φανούν μετά από 12 – 15 μέρες.

Όπως εξηγεί ο κ. Καμαρίδης στην εφημερίδα Εμπρός «Τώρα μπορούμε να πούμε ότι είμαστε σ’ ένα καλό σημείο στο να περιορίσουμε την εξάπλωση της νόσου αφού κάναμε αυτούς τους εμβολιασμούς. Θα μπορούμε όμως να πούμε ότι η κατάσταση είναι σε πλήρη έλεγχο και ότι έχουμε ανακόψει την μετάδοσή της μετά από 12 – 15 μέρες. Αυτός είναι ο χρόνος επώασης του ιού της ιλαράς και αν δεν έχουμε κανένα νέο κρούσμα θα έχουμε καταφέρει να έχουμε τον πλήρη έλεγχο».

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.