Δηλώσεις Κοτζιά από Κύπρο για τη Τουρκία - Azınlıkça
Ειδήσεις

Δηλώσεις Κοτζιά από Κύπρο για τη Τουρκία

Δηλώσεις Κοτζιά από Κύπρο για τη Τουρκία

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, σε δηλώσεις μετά την συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογο του, Νίκο Χριστοδουλίδη, στην Λευκωσία, τόνισε ότι η Ελλάδα «πάντα ονειρεύεται και ελπίζει σε μια Τουρκία ευρωπαϊκή, με την οποία θα έχουμε φυσιολογικές σχέσεις και φυσιολογικά σύνορα».

Ευρωπαϊκή Τουρκία θα σήμαινε, σημείωσε, μια Τουρκία χωρίς κατοχή ξένων εδαφών, μια Τουρκία που δεν θα επιζητά να δίνει εγγυήσεις και να έχει παρεμβατικά δικαιώματα σε τρίτες χώρες, που θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα στο εσωτερικό της, που δεν θα επεμβαίνει, όπως στο Αφρίν, σε τρίτες χώρες.

Αν, ανέφερε ο κ. Κοτζιάς, ο ένας στόχος μας είναι η Κύπρος ως κανονικό κράτος, ο άλλος, πιο δύσκολος στόχος είναι οι φυσιολογικές σχέσεις.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ενέργεια της Τουρκίας να καταθέσει χάρτες οριοθέτησης της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας της, αγνοώντας τις περιοχές που ανήκουν στην Ελλάδα και την Κύπρο, είπε ότι η Τουρκία έχει καταθέσει στον ΟΗΕ μια απάντηση προς εμάς, την οποία περιφέρει. «Είναι λανθασμένες τοποθετήσεις, αλλά η Τουρκία προσπαθεί με όλους τους τρόπους να νομιμοποιήσει τα παράνομα αιτήματά της, γιατί όπως έχω πει, προσπαθεί να κάνει νομιμοφανείς τις κινήσεις της», δήλωσε ο κ. Κοτζιάς και τόνισε : «Το διεθνές δίκαιο δεν μπορεί να εγκλωβιστεί σε τέτοια σχέδια».

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et