Δωρεά 162.000 ευρώ για το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής - Azınlıkça
Ειδήσεις

Δωρεά 162.000 ευρώ για το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής

Δωρεά 162.000 ευρώ για το νέο Νοσοκομείο Κομοτηνής

Στη δωρεά προς τον Δήμο Κομοτηνής και τη ΔΕΥΑ Κομοτηνής, των μελετών που απαιτούνται για την κατασκευή των αναγκαίων έργων ενόψει της ανέγερσης του νέου νοσοκομείου Κομοτηνής, αποφάσισε να προχωρήσει ο Σύλλογος Διπλωματούχων Τοπογράφων Μηχανικών Ροδόπης.

Σύμφωνα με την προεκτίμηση, το κόστος τους ανέρχεται σε περίπου 162.000 ευρώ (προ ΦΠΑ).

Ειδικότερα, πρόκειται για τις μελέτες έργων:

  • Οδοποιίας: 26.000 €.
  • Ύδρευσης-αποχέτευσης (δεν συμπεριλαμβάνεται η μελέτη των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων): 16.000 €.
  • Συγκοινωνιακών έργων (σύνδεσης του νοσοκομείου με το οδικό δίκτυο): 40.500 €.
  • Αποχέτευσης ομβρίων: 22.500.
  • Αποχέτευσης ακαθάρτων (δεν συμπεριλαμβάνεται η μελέτη των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων): 41.000 €.
  • Ύδρευσης: 16.000 €.

Συνολικά πρόκειται για δίκτυα, 7 χιλιομέτρων αποχέτευσης, 3 χιλιομέτρων ύδρευσης, και 3 χιλιομέτρων οδοποιίας. H δωρεά καλύπτεται νομοθετικά από το άρθρο 2α του ν. 3.316/2005.

Πρόκειται για ενέργεια που πραγματοποιείται για πρώτη φορά, μετά από σχετική πρωτοβουλία του προέδρου της ΔΕΥΑ Κομοτηνής και μέλους του Συλλόγου Διπλωματούχων Τοπογράφων Ροδόπης, Δημήτρη Καρασταύρου, και η οποία εδράζεται στην άριστη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί από το 2011 μεταξύ Δήμου-ΔΕΑΥΚ και μελετητών της περιοχής, στο πλαίσιο της αξιοποίησης του ικανού τοπικού μελετητικού δυναμικού που στο παρελθόν περιορίζονταν σε ρόλους υπεργολαβιών για λογαριασμό μελετητικών γραφείων των Αθηνών, Θεσσαλονίκης, κ.α.

Σκοπός φυσικά της πρωτοβουλίας, είναι η προσφορά χωρίς κόστος στην τοπική κοινωνία, των έργων που θα υποστηρίξουν το κεφαλαιώδες για τον τόπο έργο της κατασκευής του νέου νοσοκομείου που χρηματοδοτεί το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Υπολογίζεται πως οι μελέτες θα ολοκληρωθούν ως το τέλος του έτους(οι μελέτες των κτιριακών από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αναμένεται να ολοκληρωθούν σε δεκατέσσερις περίπου μήνες).

Συγχρόνως, από πλευράς ΔΕΥΑΚ, που θα αναλάβει την εκπόνηση των μελετών του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, υπάρχει η πρόβλεψη μελλοντικής επέκτασης των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης σε όμορους οικισμούς.

Για το θέμα, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κομοτηνής Δημήτρης Καρασταύρου, ο πρόεδρος Παναγιώτης Μουζακίδηςκαι ο Ταμίας Ηλίας Θεμελίδης, του Συλλόγου Διπλωματούχων Τοπογράφων Ροδόπης, έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου.

    • Ο κ. Καρασταύρου εξήρε τη συνεργασία της ΔΕΑΥΚ και του Δήμου με τον Σύλλογο κατά τα τελευταία χρόνια, και υπογράμμισε την αυταπόδεικτη – μέσων των έργων τους – επαγγελματική επάρκεια των ντόπιων μελετητών.
    • Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη, εξέφρασε από την πλευρά του και ο κ. Μουζακίδης παρουσιάζοντας τις μελέτες.
    • Ήδη, δέκα τεχνικά γραφεία έχουν καταθέσει την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη σύμπραξη

Πηγή: inkomotini.gr

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et