Μοίρασαν σακούλες στο παζάρι Κομοτηνής - Azınlıkça
Ειδήσεις

Μοίρασαν σακούλες στο παζάρι Κομοτηνής

Μοίρασαν σακούλες στο παζάρι Κομοτηνής

Εμφανώς καλύτερη σε σύγκριση με τα προηγούμενα Σάββατα ήταν η εικόνα που παρουσίαζε χθες το μεσημέρι ο χώρος όπου διεξάγεται το παζάρι της Κομοτηνής.

Δυστυχώς, παρότι ο ισχύον κανονισμός επιβάλει στους πωλητές να μεριμνούν για την καθαριότητα, εκείνοι συνηθίζουν να αποχωρούν από το παζάρι, αφήνοντας πίσω τους μεγάλο όγκο απορριμμάτων όπως σημειώνει το inkomotini.gr.

Αυτά, συχνά μετακινούνται ανεξέλεγκτα, λόγω και του αέρα, στις παρακείμενες γειτονιές, ενώ επιβαρύνονται δυσανάλογα και τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου Κομοτηνής.

Μοίρασαν σακούλες στο παζάρι Κομοτηνής

Σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το «χάος» που επικρατεί μετά τη λήξη του παζαριού, χθες το πρωί υπάλληλοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας, συνοδευόμενοι από τον Αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Μουρτίδη και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Κομοτηνής κ. Μεχμέτ Μεσούτ, μοίρασαν 200 μεγάλες σακούλες στους πωλητές, τους ενημέρωσαν για τις υποχρεώσεις τους σε σχέση με την καθαριότητα των χώρων όπου δραστηριοποιούνται και προειδοποίησαν πως σε όσους δεν τηρήσουν τον κανονισμό θα επιβληθούν πρόστιμα.

Μοίρασαν σακούλες στο παζάρι Κομοτηνής

Να σημειωθεί, τέλος, ότι αρκετοί πωλητές συμμορφώθηκαν με τις συστάσεις του συνεργείου Καθαριότητας και πριν αποχωρήσουν από το παζάρι φρόντισαν να αποθέσουν τα σκουπίδια τους μέσα στις μαύρες σακούλες που τους μοιράστηκαν. Χάρη στη συνέπεια αυτών, διαμορφώθηκε μια ενθαρρυντική εικόνα σε αρκετά σημεία του παζαριού, ενώ το έργο των υπαλλήλων της υπηρεσίας Καθαριότητας περιορίστηκε, όπως πρέπει, μόνο στην περισυλλογή των σακουλών. Δεν έλειψαν, βέβαια, κι εκείνοι οι οποίοι αγνόησαν τις σχετικές συστάσεις, εγκαταλείποντας όπου βρήκαν τα απορρίμματά τους. Φυσικά, οι τελευταίοι θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα ώστε, εφόσον επαναλάβουν την ίδια συμπεριφορά, να τιμωρηθούν με «τσουχτερά» πρόστιμα.

Μοίρασαν σακούλες στο παζάρι Κομοτηνής

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.