3,5 εκατ. ευρώ σε δήμους της Ροδόπης για την αντιμετώπιση της φτώχιας - Azınlıkça
Ειδήσεις

3,5 εκατ. ευρώ σε δήμους της Ροδόπης για την αντιμετώπιση της φτώχιας

3,5 εκατ. ευρώ σε δήμους της Ροδόπης για την αντιμετώπιση της φτώχιας

Σε 3.450.304 ευρώ ανέρχεται το ποσό θα λάβει η Κοινωνική Σύμπραξη Ροδόπης για την αντιμετώπιση της φτώχιας. Πρόκειται για χρηματοδότηση που δίνεται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής» που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (Τ.Ε.Β.Α.) και αφορά τα έτη 2018-2019.

Ο Δήμος Κομοτηνής ως επικεφαλής εταίρος/δικαιούχος της Κοινωνικής Σύμπραξης, προχωράει, μετά και το πράσινο φως από το δημοτικό συμβούλιο, στην υποβολή πρότασης στο πλαίσιο της πρόσκλησης του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Στην Κοινωνική Σύμπραξη «Συνεργασία στη Ροδόπη», επικεφαλής εταίρος είναι ο Δήμος Κομοτηνής και συμμετέχουν ως εταίροι το Δήμος Ιάσμου, ο Δήμος Αρριανών και ο Δήμος Μαρωνείας Σαπών, καθώς και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, συνδυαστικά με συνοδευτικά μέτρα τα οποία στοχεύουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων και υλοποιείται στο σύνολο της χώρας και τοπικά στους Δήμους της Ροδόπης.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Σύμφωνα με την πρόσκληση του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο προϋπολογισμός για το 2018-2019 για την Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Ροδόπης ανά κατηγορία συνδρομής έχεις ως εξής:

Τρόφιμα: 2.704.000,00€

Βασική Υλική Συνδρομή: 432.640,00€

Διοικητικές Δαπάνες:156.832,00€

Συνοδευτικά μέτρα:156.832,00€

Σύνολο:3.450.304,00€

Ωφελούμενοι – Ομάδα στόχος

Ωφελούμενοι των δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής είναι: Άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, πληρούν τα κριτήρια της υπ’ αριθ. Δ23/οικ.17108/875/10.04.2017 Απόφασης της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΕΚ Β’ 1474/28.04.2017) «Καθορισμός όρων και προϋποθέσεων ένταξης ωφελούμενων Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (TEBA/FEAD)» και συμπεριλαμβάνονται στην πλατφόρμα του ΚΕΑ στον Πίνακα Ωφελουμένων. Άστεγοι, που εξυπηρετούνται από αντίστοιχες δομές φιλοξενίας αστέγων (π.χ. κέντρα ημέρας, συσσίτια αστέγων κτλ ).

Διανομές τροφίμων και άλλες δράσεις του προγράμματος καλείται να διαχειριστεί για τον Δήμο Κομοτηνής με την εμπειρία που διαθέτει ο Νίκος Σωτηρακόπουλος αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων & Αλληλεγγύης.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et