Άνοιξε η πρώτη ΤΟΜΥ της Ξάνθης - Azınlıkça
Ειδήσεις

Άνοιξε η πρώτη ΤΟΜΥ της Ξάνθης

Άνοιξε η πρώτη ΤΟΜΥ της Ξάνθης

Έτοιμη από χώρους και πλήρης από νοσηλευτικό, διοικητικό και υπόλοιπο επιστημονικό προσωπικό είναι από τη Δευτέρα η πρώτη ΤΟΜΥ της Ξάνθης. 

Η Τοπική Μονάδα Υγείας στεγάζεται στους ανακαινισμένους χώρους του ΚΕΦΙΑΠ Ξάνθης (δίπλα στα τένις) και το προσωπικό έπιασε δουλειά τη Δευτέρα. Σύμφωνα με το xanthi2.gr στο πλαίσιο της πρώτης προκήρυξης προσλήφθηκε ένας Γενικός Ιατρός και άμεσα ξεκινά, όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι, η επαναπροκήρυξη των υπολοίπων ειδικοτήτων καθώς αυτό είναι το ζητούμενο.

Άνοιξε η πρώτη ΤΟΜΥ της Ξάνθης

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους είναι απλώς το πρώτο βήμα καθώς αρχίζει να αποκαθίσταται  το ενδιαφέρον του ιατρικού κόσμου για συγκεκριμένες ειδικότητες, κάτι που αναμένουν να εκδηλωθεί στην επαναπροκήρυξη. Όπως σημειώνουν, στην Ξάνθη προγραμματίζεται η λειτουργία τεσσάρων ΤΟΜΥ, σε κάθε μια από τις οποίες προβλέπονται 5 γιατροί (μεταξύ των οποίων ένας Γενικός και ένας Παιδίατρος) και 8 άτομα λοιπό προσωπικό που στελεχώνει τη μονάδα.

Συνολικά στην Ξάνθη υπάρχουν δεσμευμένες πιστώσεις για 52 θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων  ενώ παράλληλα συνεχίζεται η στελέχωση με ιατρικές ειδικότητες του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, όπως έχει μετατραπεί το παλιό ΙΚΑ.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.