Θα ανοίξουν νέα κέντρα μεταναστών στη Θράκη; Τι απαντά βουλευτής Εβρου; - Azınlıkça
Ειδήσεις

Θα ανοίξουν νέα κέντρα μεταναστών στη Θράκη; Τι απαντά βουλευτής Εβρου;

Θα ανοίξουν νέα κέντρα μεταναστών στη Θράκη; Τι απαντά βουλευτής Εβρου;

Τις φήμες που διακινούνται έντονα το τελευταίο χρονικό διάστημα και αφορούν στην πίεση που φέρεται να δέχεται η χώρα μας από τις Βρυξέλλες για να δημιουργήσει περισσότερα κέντρων κράτησης μεταναστών και στην περιοχή της Θράκης, διαψεύδει η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Νατάσα Γκαρά στην συχνότητα του ράδιο Χρόνος 87,5.

Πρόκειται για φήμες που πυροδοτήθηκαν λόγω της ραγδαίας αύξησης της ροής εισόδου μεταναστών και προσφύγων από τα χερσαία σύνορα στον Έβρο, σε συνδυασμό με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σύμφωνα με την οποία όσοι πρόσφυγες έρθουν στην Ελλάδα από τις 17 Απριλίου και μετά δεν θα είναι σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας και θα κυκλοφορούν ελεύθερα.

Σχολιάζοντας την αύξηση των μεταναστευτικών ροών μέσω Έβρου η κα Γκαρά επιμένει ότι “πάντοτε τέτοια εποχή έχουμε αύξηση των προσφυγικών ροών”. Αυτό, όπως λέει, εξαρτάται και από τον καιρό και από την στάθμη του ποταμού. Μην ξεχνάμε το τι συμβαίνει στην γειτονική χώρα. Εκτιμούμε ότι έχει δοθεί αν όχι εντολή, μια ανοχή στους διακινητές από την απέναντι πλευρά στο να ανοίξουν οι πύλες και να έρχονται πολύ πιο εύκολα οι πρόσφυγες χωρίς έλεγχο στην δική μας πλευρά. Είναι πολιτική της Τουρκίας αυτή, μην κλείνουμε τα μάτια μπροστά στην πραγματικότητα. Πιέζει και με αυτόν τον τρόπο η Τουρκία κυρίως όμως για να λύσει τα εσωτερικά της προβλήματα”.

Η βουλευτής του Έβρου ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τη θέση της ότι “νέα κέντρα δεν πρόκειται να δημιουργηθούν στην Θράκη για εθνικούς, ειδικούς λόγους που ο καθένας μπορεί να καταλάβει και να συνειδητοποιήσει. Την ίδια κουβέντα κάναμε και πριν λίγα χρόνια για το αν θα εφαρμοστεί στην Θράκη πρόγραμμα μόνιμης κατοικίας και φιλοξενίας προσφύγων. Και πάλι τότε λέγαμε ότι είναι σε εξαίρεση η Θράκη από όλα αυτά τα προγράμματα”.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.