Τρεις Κομοτηναίες στα έδρανα της Βουλής των Εφήβων - Azınlıkça
Ειδήσεις

Τρεις Κομοτηναίες στα έδρανα της Βουλής των Εφήβων

Τρεις Κομοτηναίες στα έδρανα της Βουλής των Εφήβων

Από τις 2 ως τις 6 Ιουλίου 2018 στα έδρανα της Βουλής των Ελλήνων θα κάθονται 300 έφηβοι, μαθητές και μαθήτριες σχολείων της Ελλάδας, της Κύπρου και του Απόδημου Ελληνισμού. Πρόκειται για τους «έφηβους βουλευτές», οι οποίοι θα λάβουν μέρος στις εργασίες της ΚΓ΄ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος της Βουλής οργανώνεται φέτος για 23η χρονιά και έχει ως θέμα «Ένα σχολείο να μας χωράει: κάνουμε like στη διαφορά». Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 18.708 μαθητές και μαθήτριες της Α’ και Β’ τάξης Λυκείου, από συνολικά 910 σχολεία (844 από την Ελλάδα, 54 από την Κύπρο και 12 ελληνικά σχολεία του εξωτερικού). Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εκφραστούν ελεύθερα, να παίξουν, να ερευνήσουν και να δημιουργήσουν μέσω ειδικών διαδικτυακών εφαρμογών. Οι δραστηριότητες για την ανάδειξη των «έφηβων βουλευτών» έληξαν στις 31 Μαρτίου, ενώ το μεσημέρι της Τετάρτης, 18 Απριλίου, διενεργήθηκε κλήρωση από την οποία προέκυψαν οι 300 που θα βρεθούν στην αίθουσα της Βουλής τον προσεχή Ιούλιο.

Ο Νομός Ροδόπης κατέχει τρεις έδρες στη «Βουλή των Εφήβων» και ως εκ τούτου θα εκπροσωπηθεί από τρεις «έφηβους βουλευτές». Για την ακρίβεια, στις εργασίες της ΚΓ΄ Συνόδου θα λάβουν μέρος τρεις «έφηβες βουλευτίνες» και συγκεκριμένα:

• Η Σετσήλ Πεχλιβάν, μαθήτρια της Α’ τάξης του 2ου ΓΕΛ Κομοτηνής,
• Η Ευτυχία Φώλη, μαθήτρια της Β’ τάξης του 3ου ΓΕΛ Κομοτηνής, και
• Η Αλεξάνδρα Ξαγοράρη, μαθήτρια της Α’ τάξης του 1ου ΓΕΛ Κομοτηνής

Ως αναπληρωματικοί των παραπάνω αναδείχθηκαν οι μαθητές:

• Τηλέμαχος Αλμανίδης (Β’ τάξη – 2ο ΓΕΛ Κομοτηνής),
• Άννα Γεωργιτζίκη (Α’ τάξη – 1ο ΓΕΛ Κομοτηνής), και
• Γεώργιος Κανιμάς (Β’ τάξη – 3ο ΓΕΛ Κομοτηνής)

Να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα της «Βουλής των Εφήβων» έλαβαν μέρος συνολικά 160 μαθητές (65 της Α’ Λυκείου και 95 της Β’ Λυκείου) από 5 σχολεία του Νομού Ροδόπης, εκ των οποίων στην κλήρωση της Τετάρτης κατόρθωσαν να φτάσουν 63 (28 της Α’ Λυκείου και 35 της Β’ Λυκείου).

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et