Εθελοντική αιμοδοσία στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής - Azınlıkça
Ειδήσεις

Εθελοντική αιμοδοσία στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής

Εθελοντική αιμοδοσία στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής

Εθελοντική αιμοδοσία στην πλατεία Ειρήνης με την κινητή μονάδα του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία  με τον σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κομοτηνής πραγματοποιήθηκε τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 18 Απριλίου, από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ροδόπης, στο πλαίσιο της εβδομάδας Υγείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

“Η συμμετοχή μας στις δράσεις ήταν αυτονόητη”, μας λέει ο πρόεδρος των εθελοντών αιμοδοτών Ροδόπης Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος, ο οποίος διατηρεί μακρά οικογενειακή παράδοση στις αιμοδοσίες, και συνεχίζει: “Γι’ αυτό και διοργανώσαμε την εθελοντική αιμοδοσία στην οποία πρέπει να συμμετάσχουν όλοι οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες της περιοχής”. Η ανταπόκριση ήταν ευρεία και προήλθε τόσο από νέους αιμοδότες – δείγμα ενθαρρυντικό – όσο και από “παραδοσιακούς” αιμοδότες. Παράλληλα, έγινε διανομή έντυπου υλικού, για το ευρύ κοινό αλλά και για τους μικρούς πολίτες οι οποίοι μπορεί να μην αιμοδοτούν ακόμη, όμως με αυτό τον τρόπο από τη μικρή ηλικία γίνονται δέκτες των σωστών ερεθισμάτων.

Ο κος Δημητρακόπουλος εξηγεί ότι στη Ροδόπη και στην Θράκη γενικότερα δεν υπάρχει έλλειψη αίματος, καθώς οι κάτοικοι είναι ευαισθητοποιημένοι. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να επαναπαυόμαστε. “Οι ανάγκες είναι συνεχείς και πάντα υπάρχουν, γι’ αυτό και όλοι μας πρέπει να δίνουμε δύο φορές τον χρόνο αίμα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τους 3.000 ανθρώπους πανελληνίως που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, οι οποίοι χρειάζονται 150 φιάλες τον χρόνο ο καθένας! Γι’ αυτούς τους ανθρώπους που, αν δεν πάρουν το αίμα από εμάς, πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε”, είναι το σπουδαίο μήνυμα που μας μεταφέρει ο κος Δημητρακόπουλος. – Χρόνος

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.