Μπροστά η ΝΔ με 9 μονάδες στη δημοσκόπηση της Pulse - Azınlıkça
Ειδήσεις

Μπροστά η ΝΔ με 9 μονάδες στη δημοσκόπηση της Pulse

Μπροστά η ΝΔ με 9 μονάδες στη δημοσκόπηση της Pulse

Σταθερό προβάδισμα για την Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνει η έρευνα της εταιρείας Pulse για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Ταυτόχρονα, οι πολίτες νιώθουν «ανασφαλείς» ενώ επικρίνουν την κυβέρνηση στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η Νέα Δημοκρατία έχει παγιώσει το προβάδισμα της με μεγάλο ποσοστό της τάξης των 9 ποσοστιαίων μονάδων και συγκεντρώνει 28,5% (αμετάβλητο σε σχέση με τον Μάρτιο), έναντι 19,5% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τρίτη θέση και μάλιστα ανεβασμένο – αφού κερδίζει μισή μονάδα – βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 8,5%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7,5% (αμετάβλητο), το ΚΚΕ με 6% (5,5%), οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Ένωση Κεντρώων και η Ελληνική Λύση με 1,5% αντίστοιχα (αμετάβλητα, στο 1% τον Μάρτιο η Ελληνική Λύση). ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΛΑΟΣ συγκεντρώνουν από 1% (αμετάβλητα).

Σε σταθερά υψηλά ποσοστά -21,5%- βρίσκεται η αδιευκρίνιστη ψήφος. (6,5% αναποφάσιστοι, 5,5% δεν ξέρουν/δεν απαντούν, από 4,5% άκυρο και αποχή).

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται καταλληλότερος για πρωθυπουργός με 31% (αμετάβλητο ποσοστό σε σχέση με τον Μάρτιο), με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει 23% (+1%). «Κανένας από τους δύο», απαντάει το 40% (+1%).

Στον απόηχο των τελευταίων κρουσμάτων βίαιων ληστειών, σχεδόν επτά στους 10 (το 68%) απαντούν πως αισθάνονται σίγουρα και μάλλον δυσαρεστημένοι από το επίπεδο ασφάλειας και αστυνόμευσης. Μόλις το 21% απαντά πως αισθάνεται ασφαλείς.

Ως προς το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται σε τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης, το 56% κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης (51% τον Μάρτιο). Από την άλλη, το 32% επικροτεί τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο θέμα αυτό.

 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.