Από αέρα θα συνεχιστεί η καταπολέμηση κουνουπιών στην ΑΜΘ - Azınlıkça
Ειδήσεις

Από αέρα θα συνεχιστεί η καταπολέμηση κουνουπιών στην ΑΜΘ

Από αέρα θα συνεχιστεί η καταπολέμηση κουνουπιών στην ΑΜΘ

Συνεχίζεται και το 2018 η προσπάθεια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, μέσω της θεματικής αντιπεριφέρειας Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, προκειμένου να καταπολεμηθούν τα κουνούπια.

Πρόκειται για ένα συνολικό έργο, περίπου 7,2 εκ. ευρώ, το οποίο “τρέχει” από το 2017 η ΠΑΜ-Θ, και συνεχίζεται για άλλα δυόμιση χρόνια.

Αυτό το κονδύλι αφορά αφενός σε επίγειες παρεμβάσεις, επιμεριζόμενες ανά νομό, αλλά και σε εναέριες παρεμβάσεις, που αφορούν συνολικά και τους πέντε νομούς, δηλαδή Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου.

Αναφορικά με τις επίγειες παρεμβάσεις, αυτές ξεκίνησαν στις 3 Απριλίου, ενώ από αυτή τη βδομάδα ξεκίνησαν και οι αεροψεκασμοί σε Καβάλα, Ξάνθη και Ροδόπη.

Οι συνθήκες ευνοούν την αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών, καθώς αυτές τις ημέρες η άνοδος της θερμοκρασίας είναι αρκετά μεγάλη. Επίσης, στον Έβρο ο πληθυσμός των κουνουπιών πολλαπλασιάζεται ταχέως, λόγω των πλημμυρισμένων στρεμμάτων, δηλαδή της υγρασίας. Ο συνδυασμός τριών στοιχείων (υγρασία, θερμοκρασία, ανοσία) σε πολλές περιοχές συντελεί ώστε ο πληθυσμός των κουνουπιών να αυξάνεται.

Παρόλα αυτά οι άνθρωποι της Περιφέρειας φαίνεται να έχουν πάρει τα κατάλληλα μέτρα, τουλάχιστον προς αποτροπή της μετάδοσης νοσημάτων, καθώς αυτό είναι και το σημαντικότερο. Πέρσι δεν υπήρξε κάποιο κρούσμα στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, παρότι αποτελεί και πύλη εισόδου για πολλούς ανθρώπους, πολλά εμπορεύματα και οχήματα, αντιθέτως υπήρξε στον μακρινό (πλησίον της Θεσσαλονίκης) Δήμο Λαγκαδά. Ελπίζουμε και φέτος να μην υπάρξει κρούσμα, αν και – ελέω κλιματικής αλλαγής – κάθε χρόνο η καταπολέμηση των κουνουπιών (που επίσης μεταδίδουν τα νοσήματα) γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et