Επαγγελματίες Κομοτηνής: ΝΑΙ στους ελέγχους ΟΧΙ στη στοχοποίηση - Azınlıkça
Ειδήσεις

Επαγγελματίες Κομοτηνής: ΝΑΙ στους ελέγχους ΟΧΙ στη στοχοποίηση

Επαγγελματίες Κομοτηνής: ΝΑΙ στους ελέγχους ΟΧΙ στη στοχοποίηση

Για στοχοποίηση συγκεκριμένων επαγγελματιών και κλάδων κάνουν λόγο εκπρόσωποι επαγγελματιών στη Ροδόπη.

Λένε ναι στους ελέγχους, λένε όμως όχι στην στοχοποίηση και ζητούν ισότητα όλων προς τους ελέγχους αλλά και να πρυτανεύει η λογική στους ελεγκτικούς μηχανισμούς κι όχι η εισπρακτική πολιτική. Τα παραπάνω έρχονται στο προσκήνιο αυτές τις ημέρες, κυρίως λόγω τις εντατικοποίησης των ελέγχων – πανελλαδικά – στην αγορά.

Κληθείς να καταθέσει το σχόλιό του στον Χρόνο, ο Ανέστης Βαφειάδης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων νομού Ροδόπης, σημείωσε: “Πάντα προ των εορτών οι έλεγχοι εντατικοποιούνται – πολύ σωστά – προς όφελος των καταναλωτών. Εμείς δεν είμαστε κατά των ελέγχων, ίσα-ίσα, απλώς άποψή μας είναι πως οι έλεγχοι πρέπει να είναι λελογισμένοι, σοβαροί και να μην έχουν ως στόχο τα εισπρακτικά μέτρα και μόνο. Γιατί όπως μου έχουν πει οι επαγγελματίες …(οι ελεγκτές) ψάχνουν το βόδι κάτω από τον ψύλλο, κι αυτή η παροιμία τα λέει όλα”.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ανέστης Βαφειάδης βλέπει στοχοποίηση γεωγραφική και κλαδική. “Οι έλεγχοι πρέπει να γίνονται παντού κι όχι μόνο σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις, όπως η εστίαση, και σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης, όπως το κέντρο της Κομοτηνής. Ζητάμε οι έλεγχοι να γίνονται παντού. Εμείς γνωρίζουμε ότι συνεχώς γίνονται έλεγχοι σε 30 επιχειρήσεις στο κέντρο της πόλης. Αντίστοιχα σε κάθε Δήμο γίνονται έλεγχοι κυρίως στις έδρες των Δήμων, δεν γίνονται παντού”. – Χρόνος

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et