30 δισ. ευρώ «δίνουν» ετησίως οι εργαζόμενοι για 2,7 εκατ. συνταξιούχους - Azınlıkça
Ειδήσεις

30 δισ. ευρώ «δίνουν» ετησίως οι εργαζόμενοι για 2,7 εκατ. συνταξιούχους

30 δισ. ευρώ «δίνουν» ετησίως οι εργαζόμενοι για 2,7 εκατ. συνταξιούχους

Την ανάγκη μιας νέας ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, που θα οδηγήσει στην κεφαλαιοποίηση πόρων και εντέλει στην ανάπτυξη, προέταξαν ειδικοί της κοινωνικής ασφάλισης σε εκδήλωση που πραγματοποίησε το Ελληνοαμερικανικό Κολλέγιο σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ενωση και το ελληνικό τμήμα της Ενωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.

«Το ασφαλιστικό είναι ο κύριος λόγος που οδηγηθήκαμε στη χρεοκοπία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς Μιλτιάδης Νεκτάριος, αναφερόμενος σε μερικές από τις βασικές αδυναμίες του ισχύοντος συστήματος, όπως η αποκλειστικότητα του διανεμητικού τρόπου χρηματοδότησης.

«Διατίθενται ετησίως γύρω στα 30 δισ. ευρώ από τους εργαζομένους σε 2,7 εκατ. συνταξιούχους, εκ των οποίων οι 700.000 είναι κάτω των 65 ετών. Επίσης, η Ελλάδα έχει τις υψηλότερες εργοδοτικές εισφορές στην Ευρώπη χωρίς καμιά εγγύηση για αξιοπρεπή σύνταξη, ενώ το αφανές χρέος του συνταξιοδοτικού έως το 2060 υπολογίζεται σε τρέχουσες τιμές στα 730 δισ. ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νεκτάριος.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et