Πρόστιμο για αδήλωτη εργασία σε κατάστημα εστίασης στην Κομοτηνή - Azınlıkça
Ειδήσεις

Πρόστιμο για αδήλωτη εργασία σε κατάστημα εστίασης στην Κομοτηνή

Πρόστιμο για αδήλωτη εργασία σε κατάστημα εστίασης στην Κομοτηνή

Την ώρα που η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου προαναγγέλλει αλλαγές στην αρχιτεκτονική των προστίμων για την αδήλωτη εργασία, οι έλεγχοι στην Κομοτηνή συνεχίζονται και εντοπίζουν παραβάσεις.

Ο τελευταίος έλεγχος έγινε σε κατάστημα εστίασης στο κέντρο της πόλης, όπου εντοπίστηκε άτομο να εκτελεί εργασίες εντός αυτού και μάλιστα στον χώρο της κουζίνας, χωρίς να έχει γίνει η αναγγελία πρόσληψής του. Οι εξηγήσεις του ιδιοκτήτη περί ατόμου που ήρθε εκείνη την ώρα για να παράσχει την βοήθειά του εκτάκτως δεν έπεισαν τους ελεγκτές που επέβαλλαν το πρόστιμο ύψος 10.500 ευρώ.

Όσον αφορά τις αλλαγές στα πρόστιμα αδήλωτης εργασίας η υπουργός μιλώντας στην εκπομπή Απευθείας της ΕΡΤ1 τόνισε ότι το πρόστιμο παραμένει στα 10.500 ευρώ για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο αλλά μειώνεται μέχρι τα 1.000 ευρώ αν ο τελευταίος προσληφθεί με σύμβαση για χρονικό διάστημα 18 μηνών και άνω ή αορίστου χρόνου. Σε περίπτωση απόλυσης του εργαζομένου, το πρόστιμο αναβιώνει. Η νέα αρχιτεκτονική δίνει κίνητρο στους ίδιους του εργαζομένους να καταγγείλουν ότι δουλεύουν χωρίς σύμβαση, πρόσθεσε η κ. Αχτσιόγλου.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et