Πέθανε από γρίπη στα 53 του ο επιχειρηματίας Σκλαβενίτης - Azınlıkça
Ειδήσεις

Πέθανε από γρίπη στα 53 του ο επιχειρηματίας Σκλαβενίτης

Πέθανε από γρίπη στα 53 του ο επιχειρηματίας Σκλαβενίτης

Σε ηλικία 53 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο επιχειρηματίας Στέλιος Σκλαβενίτης.

Θλίψη στον επιχειρηματικό κόσμο προκάλεσε η είδηση του ξαφνικού θανάτου, του επιχειρηματία Στέλιου Σκλαβενίτη.

Ο Στέλιος Σκλαβενίτης ήταν ιδίαιτερα αγαπητός στον επιχειρηματικό κόσμο καθώς ήταν αυτός ο οποίος είχε την ευθύνη συνεργασίας με τους προμηθευτές του Ομίλου Σκλαβενίτη.

Πριν από δύο χρόνια μαζί με τα αδέλφια του, Μαρία και Γεράσιμο, αποφάσισαν να επεκτείνουν την οικογενειακή επιχείρηση και να αποκτήσουν πανελλαδική παρουσία μέσω της εξαγοράς της Carrefour Μαρινόπουλος.

Πριν από 12 χρόνια τον Μάρτιο του 2006 είχε φύγει από την ζωή ο πατέρας τους και ιδρυτής του ομίλου, Σπύρος Σκλαβενίτης, ενώ έναν χρόνο νωρίτερα είχε γίνει πρόταση να εξαγοραστεί η Σκλαβενίτης από πολυεθνικό όμιλο.

Ο Στέλιος Σκλαβενίτης μαζί με τα αδέρφια του Γεράσιμο, Μαρία και Βίκυ, διαχώρησαν την θέση τους από τους υπόλοιπους μετόχους και αγοράζοντας τις μετοχές τους, συνέχισαν αυτόνομη πορεία.

Ο όμιλος που δημιούργησαν τα επόμενα χρόνια και περιλαμβάνει τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης και Χαλκιαδάκης, τα cash and carry The Mart, την χαρτοβιομηχανία Γλάρος και αρκετές βιομηχανίες τροφίμων αριθμεί σήμερα 23.000 εργαζομένους και είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα.

Το Ιατρικό Ανακοινωθέν του “Υγεία”

Ο κος Στυλιανός Σκλαβενίτης προσήλθε εκτάκτως στα Εξωτερικά Ιατρεία του ΥΓΕΙΑ στις 31/03/2018 και ώρα 22:00 μ.μ. λόγω οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας.

Μεταφέρθηκε άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όπου διεγνώσθη σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS) επί εδάφους λοίμωξης από τον ιό της γρίπης τύπου Β.

Παρά την φαρμακευτική και μηχανική υποστήριξη, ανέπτυξε σύνδρομο πολυοργανικής ανεπάρκειας και κατέληξε λόγω ενδοπνευμονικής αιμορραγίας στις 07:18 π.μ. της επόμενης ημέρας.

“Υπόδειγμα για όλο τον επιχειρηματικό κόσμο”

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, για την απώλεια του επιχειρηματία Στέλιου Σκλαβενίτη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Ο Στέλιος Σκλαβενίτης δεν ήταν μόνον ένας νέος και δυναμικός επιχειρηματίας που κατόρθωσε να κρατήσει όρθια την εταιρία του σε έναν χώρο που κατεξοχήν επλήγη από την κρίση.

Το γεγονός ότι στάθηκε δίπλα στους εργαζομένους του σε πολύ δύσκολους καιρούς, διατηρώντας τις θέσεις εργασίας τους, τον καθιστά υπόδειγμα για όλο τον επιχειρηματικό κόσμο.

Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη για τον τόσο πρόωρο θάνατό του και τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του”.

“Μεγάλο το κενό, όχι μόνο για την οικογένειά του”

Με ανάρτηση στο twitter έδωσε τα συλλυπητήριά του για τον χαμό του Στέλιου Σκλαβενίτη, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

“Ο Στέλιος Σκλαβενίτης ήταν ένας θαυμάσιος, σεμνός άνθρωπος. Δυναμικός επιχειρηματίας με κοινωνικές ευαισθησίες. Η πρώτη έγνοια του ήταν οι εργαζόμενοι του & όχι απλώς η επέκταση των δραστηριοτήτων του. Το κενό θα είναι μεγάλο, όχι μόνο για την οικογένεια του. Τα συλλυπητήριά μου”, αναφέρει ο κ. Θεοδωράκης.

“Δυσαναπλήρωτη η απώλειά του”
Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων και ο επιμελητηριακός κόσμος της χώρας με βαθύτατη οδύνη πληροφορήθηκαν τον πρόωρο θάνατο του Στέλιου Σκλαβενίτη.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Κωνσταντίνος Μίχαλος: «Η απώλεια του Στέλιου Σκλαβενίτη σκορπίζει θλίψη στην οικογένειά του, στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας, στους χιλιάδες εργαζομένους στις επιχειρήσεις του, σε ολόκληρη την κοινωνία. Έφυγε από τη ζωή ένας άνθρωπος, που αποτελούσε φωτεινό παράδειγμα για τον άμεμπτο χαρακτήρα του και τη δημιουργικότητα του. Γεμάτος όρεξη για ζωή και προσφορά, ακούραστος, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, δραστήριος και αποτελεσματικός όσο λίγοι επιχειρηματίες. Η απώλειά του είναι δυσαναπλήρωτη.

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας δια του προέδρου της κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στη μεγάλη οικογένεια των επιχειρήσεων του. Ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας θα τον θυμάται με θαυμασμό για την λαμπρή του πορεία ως ανθρώπου και επιχειρηματία και για το ουσιαστικό έργο που αφήνει πίσω του».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Βασίλης Κορκίδης δήλωσε: «Είμαι σοκαρισμένος από τον ξαφνικό θάνατο του φίλου Στέλιου Σκλαβενίτη. Τους καλούς ανθρώπους τους παίρνει νωρίτερα ο Θεός κοντά Του. Η μνήμη του θα είναι αιωνία στον εμπορικό κόσμο, τους εργαζόμενους και το καταναλωτικό κοινό για όλα τα καλά που προσέφερε απλόχερα. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Καλό ταξίδι στον Παράδεισο!» – news247.gr

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et