Ο Δήμος Κομοτηνής αλλάζει μηχανήματα που χρησιμοποιεί εδώ και 30 χρόνια - Azınlıkça
Ειδήσεις

Ο Δήμος Κομοτηνής αλλάζει μηχανήματα που χρησιμοποιεί εδώ και 30 χρόνια

Ο Δήμος Κομοτηνής αλλάζει μηχανήματα που χρησιμοποιεί εδώ και 30 χρόνια

Μηχανήματα που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά το 1989 και για τα οποία δαπανώνται κάθε χρόνο έξοδα συντήρησης περί τα 2.500 ευρώ, αλλάζει ο Δήμος Κομοτηνής προχωρώντας στην προμήθεια νέων.

Το δημοτικό συμβούλιο της 28ης Μαρτίου ενέκρινε ομόφωνα την υποβολή αίτησης χρηματοδότησης στα πλαίσια του προγράμματος του Υπουργείου Εσωτερικών «Φιλόδημος ΙΙ», στον άξονα προτεραιότητας «Η τοπική ανάπτυξη και η προστασία περιβάλλοντος» και στον τίτλο «Προμήθεια µμηχανημάτων έργου ή/και συνοδευτικού εξοπλισμού».

Βάση της πρόσκλησης ο Δήμος δύναται να  επιχορηγηθεί με το ποσό των 240.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα μπορεί να εφαρμοστεί συνδυαστικά και με χρηματοδότηση από άλλους πόρους (ιδίους πόρους του Δήμου) στην περίπτωση που οι ζητούμενες ανάγκες του Δήμου δεν καλύπτονται από το προαναφερόμενο χρηματοδοτικό ποσό.

Κατόπιν σύσκεψης με τα αρμόδια όργανα της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης και της Διεύθυνσης Τεχνικών υπηρεσιών διαπιστώθηκε η ανάγκη για την προμήθεια δύο  μηχανημάτων έργου και συγκεκριμένα ενός φορτωτή & και ενός σαρώθρου, τα οποία είναι επιλέξιμα σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση.

Το συνολικό κόστος των δύο μηχανημάτων είναι 400.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 240.000 ευρώ θα καλυφθούν από το πρόγραμμα και τα 160.000 ευρώ με  ίδιους πόρους του Δήμου. Από την εισήγηση του θέματος έγινε γνωστό και το ετήσιο κόστος συντήρησης των υπαρχόντων μηχανημάτων έργου που δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο.

Συγκεκριμένα ο Δήμος διαθέτει ένα φορτωτή που λόγω παλαιότητας (έτος 1ης κυκλοφορίας 1989) και σύμφωνα με τα στοιχεία του γραφείου κίνησης (σε έρευνα τριετίας) το κόστος εξόδων του οχήματος στα συνεργεία, ανέρχεται περί τα 2.500 ευρώ σε ετήσια βάση, με αποτέλεσμα το χάσιμο εργατοωρών και τη δυσχέρεια του έργου και των εργασιών του Δήμου.

Επίσης ο Δήμος διαθέτει δύο σάρωθρα (έτος 1ης κυκλοφορίας 1996 και 1997) που λόγω παλαιότητας και σύμφωνα με τα  στοιχεία του γραφείου κίνησης (σε έρευνα τριετίας) το κόστος των οχημάτων στα συνεργεία ανέρχεται περί τα 7.500 και 10.000 ευρώ αντίστοιχα κατ΄ έτος.

Με την προμήθεια νέων μηχανημάτων ο Δήμος Κομοτηνής φιλοδοξεί να ανανεώσει τον στόλο του ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες. 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.