Βραβείο σε Κομοτηναίους μαθητές για φωτεινή πινακίδα για ιρλανδική διάβαση - Azınlıkça
Ειδήσεις

Βραβείο σε Κομοτηναίους μαθητές για φωτεινή πινακίδα για ιρλανδική διάβαση

Βραβείο σε Κομοτηναίους μαθητές για φωτεινή πινακίδα για ιρλανδική διάβαση

Η εφεύρεση τριών Κομοτηναίων μαθητών, που ξεχώρισε και βραβεύτηκε στο πρόγραμμα «STEMpowering Youth» της Vodafone.

Μια φωτεινή πινακίδα για ιρλανδική διάβαση, η οποία δημιουργήθηκε από τρεις Κομοτηναίους μαθητές για να απεικονίζει το ύψος των νερών και να διευκολύνει τη διέλευση των οδηγών στη διάβαση Μωσαϊκού, στο δρόμο Κομοτηνής – Ιάσμου, ήταν αυτή που ξεχώρισε και βραβεύτηκε ανάμεσα σε 24 καινοτόμα έργα, που δημιούργησαν μαθητές στο πλαίσιο του προγράμματος «STEMpowering Youth».

Το πρόγραμμα υλοποιείται για δεύτερη χρονιά, με τη συνεργασία του Ιδρύματος Vodafone και του Εκπαιδευτικού ΜΚΟ SciCo – Επιστήμη Επικοινωνία και με την ακαδημαϊκή συμβολή της Ελληνογερμανικής Αγωγής. Όπως μεταδίδει το inokomotini.gr στόχος του προγράμματος για είναι να δώσει τη δυνατότητα σε μαθητές ακριτικών περιοχών, μέσα από εξωσχολικά εργαστήρια και διαδραστική μελέτη επιστημών, τεχνολογίας, μηχανικής και μαθηματικών, να καλλιεργήσουν κριτική σκέψη και να αναπτύξουν τεχνολογικές εφαρμογές, για την επίλυση καθημερινών προβλημάτων στις τοπικές κοινωνίες.

Ο β’ κύκλος των εξωσχολικών δραστηριοτήτων STEM, που υλοποιούνται στο πλαίσιο του Φωτεινή πινακίδα για ιρλανδική διάβαση… made in Komotini!

«STEMpowering Youth», ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή μαθητών από την Ξάνθη, την Κομοτηνή, το Διδυμότειχο, την Ορεστιάδα, τη Γλαύκη στα Πομακοχώρια, τη Ρόδου, την Πάτμο, την Κω και την Κάλυμνο.

Κατά την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου κύκλου εργαστηρίων, βραβεύτηκαν τα 3 πιο εντυπωσιακά έργα μαθητών. Εκτός από τη φωτεινή πινακίδα για ιρλανδική διάβαση, που δημιούργησαν η Γεωργία, ο Άλεν και ο Ανδρέας από την Κομοτηνή, βραβεύτηκαν επίσης:

Βραβείο σε Κομοτηναίους μαθητές για φωτεινή πινακίδα για ιρλανδική διάβαση

Το νοσοκομειακό drone που κατασκεύασαν τρεις Καλύμνιοι μαθητές, για τη γρήγορη μεταφορά ιατρικών υλικών (γάζες, ενέσεις κλπ.) σε άτομα που βρίσκονται σε ιατρική ανάγκη και ζουν ή βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές

Το Αgro Sensor που δημιούργησαν τέσσερις μαθητές από το Διδυμότειχο, προκειμένου να βοηθήσει αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει στις απομακρυσμένες αποθήκες, φάρμες και θερμοκήπια τους, προειδοποιώντας τους σε περιπτώσεις φωτιάς ή πλημμύρας.

Παράλληλα τιμητική διάκριση έλαβε και ομάδα 2 μαθητών από τη Ρόδο για την κατασκευή Ρολογιού Senior S.O.S για ασθενείς που πάσχουν από καρδιακές παθήσεις και Αλτσχάιμερ, το οποίο ελέγχει την καρδιακή λειτουργία, τη θερμοκρασία του σώματος και την τοποθεσία του χρήστη, και με τη δυνατότητα αποστολής αυτών των στοιχείων με SMS.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et