Αίτημα για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στον Εβρο - Azınlıkça
Ειδήσεις

Αίτημα για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στον Εβρο

Αίτημα για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης στον Εβρο
Αυτό αποφασίστηκε ομόφωνα στη χθεσινή έκτακτη σύγκλιση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Αλεξανδρούπολης, με στόχο να σταλεί αίτημα προς τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου Δήμου Αλεξανδρούπολης, η απόφαση κλήθηκε λόγω των καταστροφικών αποτελεσμάτων από τις συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις και τις έντονες χειμμαρικές απορροές που δημιουργήθηκαν εξαιτίας της κακοκαιρίας, καθώς και της ανόδου της στάθμης του ποταμού Έβρου πέρα του ορίου συναγερμού.

Αναλυτικότερα, διαπιστώθηκε ότι ήδη περιοχές των αγροκτημάτων Πέπλου, Κήπων και Γεμιστής της Δημοτικής Ενότητας Φερών καθώς και περισσότερα από χίλια στρέμματα στη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Τραϊανούπολης έχουν κατακλυστεί από ύδατα από τις συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις. Σημαντικά προβλήματα καταγράφηκαν επίσης στα αναχώματα του χειμάρρου Λουτρού τα οποία κινδυνεύουν με θραύση. Η στάθμη στη περιοχή του “Πετάλου”, μάλιστα, έχει ανέλθει σε 6,25 μέτρα με το όριο συναγερμού στα 6,00, καθιστώντας σαφή πλέον τον κίνδυνο εκδήλωσης πλημμυρικών φαινομένων από θραύση αναχωμάτων του ποταμού Έβρου.

Για τους λόγους αυτούς συζητήθηκε και αποφασίστηκε μεταξύ άλλων, η υποβολή αιτήματος για την κήρυξη των παρακάτω περιοχών του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και συγκεκριμένα:

i) Της Τ.Κ Άνθειας και Τ.Κ Λουτρού της Δημοτικής Ενότητας Τραϊανούπολης
ii) Της Τ.Κ Πέπλου, Τ.Κ Αρδανίου, Τ.Κ Δορίσκου, Τ.Κ Καβησσού, Τ.Κ Τριφυλλίου, Τ.Κ Πυλαίας και της Δ.Κ Φερών στο σύνολο της, στη Δημοτική Ενότητα Φερών.

Από το πρωί μάλιστα αυξάνεται συνεχώς και σταδιακά η στάθμη του ποταμού Έβρου. Αυτή την ώρα όπως όλα δείχνουν είναι έτοιμο να σπάσει το φράγμα της Μάνδρας και να προκαλέσει μεγάλες πλημμύρες σε εκτάσεις αλλά και σπίτια. Οι υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Έβρου άνοιξαν τα θυροφράγματα προκειμένου να διοχετεύσουν το νερό στον κάμπο με την ελπίδα να αποτρέψουν τη πλημμύρα κατοικήσιμων περιοχών. – e-evros.gr

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.