Στις 29 Μαρτίου ή στις 3 Απριλίου το επίδομα παιδιού - Azınlıkça
Ειδήσεις

Στις 29 Μαρτίου ή στις 3 Απριλίου το επίδομα παιδιού

Στις 29 Μαρτίου ή στις 3 Απριλίου το επίδομα παιδιού

Νέο κονδύλι ενέκρινε το υπουργείο Εργασίας για να πληρωθεί από τον ΟΠΕΚΑ το επίδομα παιδιού και ειδικότερα η α΄δόση για το 2018 με συμπληρωματική απόφαση της υπουργού Εργασίας.

Συμπληρωματική δαπάνη ύψους εκατόν εξήντα εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εργασίας,Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του επιδόματος παιδιού Α ́διμήνου 2018 καθώς και εκκρεμών αιτήσεων προηγούμενων ετών ενέκρινε η υπουργός Εργασίας κ. Αχτσιόγλου.

Να υπενθυμίσουμε ότι ήδη έχει εκδοθεί απόφαση Ανάληψης δέσμευσης πίστωσης ποσού 585.000.000 € που καταχωρήθηκε στο βιβλίο Εγκρίσεων και Εντολών Πληρωμής του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύη.

Όπως αποκάλυψε μιλώντας στα dikaiologitika.gr ο Διοικητής του ΟΠΕΚΑ κ. Πλιάκης η πληρωμή που θα αφορά 740.000 δικαιούχους για το επίδομα παιδιού, δύο είναι οι ημερομηνίες που «παίζουν» για την πληρωμή.

Σύμφωνα με τον κ. Πλιάκη στις 29 Μαρτίου, ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΠΕΚΑ επιδιώκει να καταβάλλει την πρώτη δόση του επιδόματος παιδιού. Αν δεν προλάβουν οι υπηρεσίες να είναι έτοιμες μέχρι την ανωτέρω ημερομηνία, τότε λόγω του Πάσχα των Καθολικών, η πρώτη δόση θα καταβληθεί οπωσδήποτε στις 3 Απριλίου.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.