Αύξηση των αριθμών των λύκων και των αρκούδων στην Ξάνθη - Azınlıkça
Ειδήσεις

Αύξηση των αριθμών των λύκων και των αρκούδων στην Ξάνθη

Αύξηση των αριθμών των λύκων και των αρκούδων στην Ξάνθη

Την έντονη ανησυχία του εξέφρασε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης κ. Σερραίος Λοΐζος για την ραγδαία αύξηση στα τελευταία 10 χρόνια του πληθυσμού των λύκων όπως και των αρκούδων.

Σ’ ότι αφορά τις αρκούδες έχουν συχνότερη παρουσία στην περιοχή μας με πιο πρόσφατη τον Σεπτέμβρη του 2017 όταν εθεάθη αρκούδα που κυκλοφορούσε με το αρκουδάκι της στον δρόμο προς τον Εχίνο ενώ θυμίζουμε πως το 2016 μία αρκούδα είχε επιτεθεί σε κυνηγό και τον τραυμάτισε.

Αλλά αυτό που προβληματίζει ιδιαίτερα είναι η αύξηση των λύκων και το φαινόμενο να επιτίθενται και να κατασπαράσσουν κυνηγόσκυλα:

Παρατηρούμε μια μεγάλη αύξηση από λύκους, οι οποίοι επιτίθενται σε σκυλιά. Ακούν τα κουδουνάκια τους, κάνουν καρτέρι και τα επιτίθενται και τα κατασπαράσσουν! Έχουμε πολλά θύματα. Γι αυτό και η Ομοσπονδία μας έχει κάνει ένα Μητρώο καταμέτρησης των θυμάτων. Στην περιοχή μας έχουμε πολλά θύματα στην ορεινή περιοχή.

Πρόσφατα είχαμε μια επίθεση λύκων σε κοπάδι στον Κοσό. Ο κτηνοτρόφος έχασε πολλά ζώα. Κάνουν μεγάλη ζημιά και είναι επικίνδυνοι Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει. Παραδοσιακά οι λύκοι δεν επιτίθενται στα σκυλιά Είναι σαν να έπαθαν μετάλλαξη Πρέπει κάτι να γίνει γιατί συνεχώς αυξάνεται ο πληθυσμός τους και θα έχουμε αύξηση των επιθέσεων»», επισημαίνει ο κ. Σερραίος.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.