Στους δρόμους ξανά οι εκπαιδευτικοί. Διαμαρτυρία και στην Κομοτηνή - Azınlıkça
Ειδήσεις

Στους δρόμους ξανά οι εκπαιδευτικοί. Διαμαρτυρία και στην Κομοτηνή

Στους δρόμους ξανά οι εκπαιδευτικοί. Διαμαρτυρία και στην Κομοτηνή

Διαμαρτυρία στην πλατεία Ειρήνης θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 16 Μαρτίου και ώρα 13:30 οι εκπαιδευτικοί του συλλόγου εκπαιδευτικών περιφερειακής ενότητας Ροδόπης “Οι Τρεις Ιεράρχες”.

Τα αιτήματα παραμένουν ίδια, δηλαδή αφορούν σε διορισμούς των αναπληρωτών και γενικότερα στην υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης. Αναλυτικά, αποφασίστηκαν οι εξής κινητοποιήσεις:

– Κηρύττουμε 3ωρη στάση εργασίας  για τις 3 πρώτες ώρες του διδακτικού ωραρίου 08:00
– 11:00 ή οποιεσδήποτε 3 ώρες δεν καλύπτει η 3ωρη στάση εργασίας της ΔΟΕ ώστε να μπορέσει κάθε εκπαιδευτικός που το επιθυμεί να πάρει μέρος στην πανεκπαιδευτική συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα ή στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.
– Θυμίζουμε πως η ΔΟΕ έχει κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00-14:00 για την πρωινή ζώνη και 13:00-16:00 για την ολοήμερη. -Συμμετέχουμε στις πανεκπαιδευτικές  συγκεντρώσεις στο υπουργείο Παιδείας στην Αθήνα στις 13:00 και στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη στις 13:00
-Πραγματοποιούμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της Κομοτηνής στις 13:30 (όσοι/όσες δε μεταβούμε στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη). Όσον αφορά στα αιτήματα που προβάλλει ο σύλλογος στην ανακοίνωσή του, αυτά έχουν ως εξής:

-Κατάργηση του ν.3848
-Μαζικούς μόνιμους διορισμούς και μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/τριών σε ειδική και γενική αγωγή για την άμεση κάλυψη των 25.000 τουλάχιστον κενών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Δεν μπαίνουμε σε κανένα παζάρι μορίων, δεν δεχόμαστε κανένα πλαφόν στην προϋπηρεσία, κανένα προσοντολόγιο. -Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων σε όλα τα επίπεδα. “Ο Σύλλογός μας προκειμένου να συμμετάσχει στις πανεκπαιδευτικές  συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη διερευνά τη δυνατότητα ναύλωσης λεωφορείου μαζί και άλλους Συλλόγους – ΕΛΜΕ εάν υπάρχει επαρκής αριθμός συμμετεχόντων.

Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να το δηλώσουν άμεσα σε οποιοδήποτε μέλος του ΔΣ του Συλλόγου μας. Διεκδικούμε το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε εκπαιδευτικού στη μόνιμη και σταθερή εργασία”, είναι το μήνυμα του συλλόγου.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et