Ραμαδάν Εμίνογλου από την Ξάνθη: «Δεν υπάρχει πλέον καμία ελπίδα!» - Azınlıkça
Ειδήσεις

Ραμαδάν Εμίνογλου από την Ξάνθη: «Δεν υπάρχει πλέον καμία ελπίδα!»

Ραμαδάν Εμίνογλου από την Ξάνθη: «Δεν υπάρχει πλέον καμία ελπίδα!»

Δυσοίωνο παραμένει το μέλλον για τους οικοδόμους της Ξάνθης, η πλειονότητα των οποίων έχει μεταναστεύσει (αλλάζοντας ακόμη και επάγγελμα) προκειμένου να στέλνουν το μεροκάματό τους στις οικογένειές τους που έμειναν πίσω, προσπαθώντας να ανταποκριθούν στις καθημερινές ανάγκες.

Εν τω μεταξύ, κάποιοι εκ των πολλών οικοδόμων του Ν. Ξάνθης, παρέμειναν εδώ, αλλάζοντας ωστόσο και αυτοί ειδικότητα και πλέον καλλιεργούν την «μάνα γη» για να βγάλουν τα προς το ζην.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνει στην «Θ» ο Πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Εργατών Νομού Ξάνθης κ. Ραμαδάν Εμίνογλου Αμέτ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν υπάρχει πλέον η παραμικρή ελπίδα…»

ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΑΝΔΙΑ ΟΙ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ – ΓΕΩΡΓΟΙ ΟΣΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΔΩ

Ειδικότερα ο ίδιος αναφέρει ότι «όλη η Ελλάδα γνωρίζει την κατάσταση με τους οικοδόμους. Οι περισσότεροι πηγαινοέρχονται στην Γερμανία. Εκεί δουλεύουν σε διάφορες ειδικότητες. Ο καθένας τους δουλεύει όπου βρει για να βγάλει το μεροκάματο. Κάποιοι στα ναυπηγεία, κάποιοι ως οικοδόμοι αλλά οι περισσότεροι από αυτούς δουλεύουν στα ναυπηγία. Στην Ξάνθη δεν υπάρχει οικοδομή. Είναι μηδαμινή η οικοδομική δραστηριότητα στην Ξάνθη. Υπάρχουν δύο – τρεις συνάδελφοι που μπορεί να βρουν και μεροκάματο, να φτιάξουν ένα μικρό σπιτάκι. Για αυτό σχεδόν όλοι έχουν φύγει σε Γερμανία και Φιλανδία για να δουλέψουν στα ναυπηγεία και στα εργοστάσια. Αφήνουν τις οικογένειες τους πίσω και πηγαίνουν να βρουν λεφτά. Όσοι έχουν μείνει εδώ, ασχολούνται με τα χωράφια. Απο οικοδόμοι έγιναν γεωργοί».

«ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ…»

«Τα πράγματα για εμάς είναι ολοένα και χειρότερα. Αυτό το διάστημα είδα μια μικρή οικοδομή να φτιάχνεται στην Ξάνθη, για αυτό σας είπα ότι ίσως να ασχολούνται δυο – τρεις συνάδελφοι τώρα. Η οικοδομική δραστηριότητα είναι μηδενική» συνεχίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι «είναι αδύνατον για εμένα να πιστέψω ότι θα αλλάξει η κατάσταση. Ίσως μετά από χρόνια να γίνει, αλλά δεν ξέρω αν θα είναι η δική μας η γενιά που θα δει την αλλαγή αυτή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, λόγω μη απαρτίας, η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Οικοδόμων Νομού Ξάνθης δεν πραγματοποιήθηκε, οπότε επαναπρογραμματίσθηκε για την ερχόμενη Κυριακή, όπως μας ενημέρωσε ο ίδιος. – Θράκη

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et