Δυο ταξιδιωτικά γραφεία σταματούν τα ταξίδια προς την Τουρκία - Azınlıkça
Ειδήσεις

Δυο ταξιδιωτικά γραφεία σταματούν τα ταξίδια προς την Τουρκία

Δυο ταξιδιωτικά γραφεία σταματούν τα ταξίδια προς την Τουρκία

Μια κίνηση, που αποτέλεσε το έναυσμα και για αρκετούς συναδέλφους τους, έκαναν δύο ταξιδιωτικά γραφεία από την Δράμα και την Ορεστιάδα, ως ένδειξη συμπαράστασης στους δύο Έλληνες Στρατιωτικούς του Έβρου που αυτήν την στιγμή είναι κρατούμενοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας της Τουρκίας.

Ειδικότερα, τα δύο ταξιδιωτικά γραφεία ενημερώνουν με αναρτήσεις τους ότι σταματούν τα ταξίδια προς την Τουρκία μέχρι να επαναπατριστούν οι δύο Έλληνες Στρατιωτικοί.

Συγκεκριμένα το Makarios Travel με έδρα την Δράμα ενημέρωσε επακριβώς ότι «Η εταιρεία μας, μετα από χρόνια συνεργασίας με τουριστικά γραφεία και οργανισμούς της γειτονας χώρας και βλέποντας την δύσκολη, επικίνδυνη, αλλά και προκλητική στάση της Τουρκίας απέναντι στους 2 νέους Έλληνες στρατιωτικούς , σταματάει κάθε τύπου εκδρομής, οδική, αεροπορική, ημερήσια ,πολυήμερη εως ότου δοθεί ειρηνική λύση με τον επαναπατρισμό των παιδιών.

Σε ότι αφορά τον διαγωνισμό που δημιουργήσαμε σε συνεργασία με το HUG cafe θα συνεχίσει κανονικά και θα λήξη στης 15/03 όπου και θα προκύψει ο/η τυχερός απλά αναγκαστικά πλέον θα αλλάξουμε τον προορισμό του δωρου μας κατόπιν συμφωνίας με τους νικητές.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και την πολύ μεγάλη συμμετοχή στον όμορφο αυτό διαγωνισμό.

Κανένα οικονομικό όφελος καμία επένδυση δεν μπορεί να μπει πάνω από θέματα που αφορούν την πατρίδα μας και τις ζωές δικών μας Ελλήνων στρατιωτών».

Από πλευράς Ορεστιάδας, το Alpino Tours αναφέρει:

«Αγαπητοί συμπολίτες και πελάτες, το γραφείο μας αναβάλει κάθε εκδρομή προς Τουρκία επ” αόριστον και έως τη λύση του προβλήματος ειρηνικά με τους γείτονές μας Τούρκους. Ως δείγμα συμπαράστασης προς τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς που δεν υπήρχε κανένας λόγος κράτησης τους».

Δηλώσεις στην «Θ» έκανε ο ιδιοκτήτης του πρώτου ταξιδιωτικού γραφείου κ. Παύλος Ευφραιμίδης, ο οποίος μάλιστα δεν παραλείπει να αναφέρει ότι από την στιγμή που έγινε γνωστή η στάση αυτή, αποτέλεσε έναυσμα και για άλλους συναδέλφους του.

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΌΧΗΜΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ…»

Από την πλευρά του πάντως ο Θεματικός Αντιπεριφεριειάρχης Τουρισμού ΑΜΘ κ. Κώστας Αντωνιάδης, επισημαίνει ότι «πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν προσπαθούμε μέσα από τον τουρισμό να ασκήσουμε εξωτερική πολιτική. Αυτό είναι αποκλειστικό ζήτημα και αρμοδιότητα της ελληνικής κυβέρνησης και ειδικότερα του Υπουργείου Εξωτερικών. Επομένως νομίζω ότι πρέπει να συνεχίσουμε τις σχέσεις εμπιστοσύνης που έχουμε κρίσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια με την γείτονα χώρα, την Τουρκία και δεν πρέπει να «δυναμιτίζουμε» ούτε να «μεγαλοποιούμε» πράγματα τα οποία λύνονται σε διπλωματικό επίπεδο. Ας κρατήσουμε λοιπόν χαμηλά την «μπάλα» και να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις σχέσεις εμπιστοσύνης και φιλίας που έχουμε δημιουργήσει με την γείτονα χώρα». – thraki.com.gr

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.