Χρυσό μετάλλιο στη μουσική σε μαθητές του Λυκείου Τζελάλ Μπαγιάρ - Azınlıkça
Ειδήσεις

Χρυσό μετάλλιο στη μουσική σε μαθητές του Λυκείου Τζελάλ Μπαγιάρ

Χρυσό μετάλλιο στη μουσική σε μαθητές του Λυκείου Τζελάλ Μπαγιάρ

Με νότες βαλκανικής και ανατολικής μουσικής διακρίθηκαν στους αγώνες των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη και απέσπασαν το χρυσό βραβείο.

Πρόκειται για τους μαθητές του Μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου Κομοτηνής που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό επί σκηνής στους πανελλήνιους αγώνες τέχνης και δικαιώθηκαν και εκ του αποτελέσματος.

Μπορεί να ανέβηκαν τελευταίοι στη σκηνή όμως στην καρδιά του κοινού ήταν πρώτοι, αφού με τρία τραγούδια που ερμήνευσαν απέσπασαν το πιο θερμό χειροκρότημα. Το μουσικό σύνολο του μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου Κομοτηνής συμμετείχε στους αγώνες των εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη υπό την καθοδήγηση του καθηγητή μουσικής Μουσταφά Μεχμέτ.

Την ομάδα συνθέτουν: Μπατουχάν Χασάν στο τραγούδι. Κιουμπρά Γιουνούς Χαλίλ στο τραγούδι, Φαϊκτσάν Μολλά Αχμέτ στην κιθάρα, Ομέρ Απτί Μεχμέτ στο πιάνο, Χουσεΐν Μουσταφά Μπασά στο βιολί, Μπουσέ Ντογάντσαλι στο φλάουτο, Σινέμ Οσμάνογλου στο σάζι, Ενγκίν Καγιά στο σάζι, Ταλχά Ραμαδάν στο κανόνι.

Με ανακοίνωσή της η διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης Μαίρη Κοσμίδου συνεχάρη θερμά την ομάδα μουσικής του Μειονοτικού Σχολείου για την διάκριση της, για «το χρυσό» βραβείο στους Πανελλήνιους Αγώνες Τέχνης 2018 που διοργανώθηκαν από τα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη. 

Βραβείο ειδικής μνείας για ένα ακόμα σχολείο της Θράκης

Ένα ακόμα σχολείο της Θράκης και συγκεκριμένα το 1ο ΓΕΛ Ξάνθης συμμετείχε με εξαιρετική παρουσία στους Πανελλήνιους Αγώνες Τέχνης, που διοργανώνονται από τα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη. Μετά από τα τρία βραβεία με τα οποία βραβεύτηκε για τις παραστάσεις «Όταν ο Μάνος συνάντησε τον John… στον παράδεισο» το 2016 και «Mamma mia» το 2017, φέτος  απέσπασε βραβείο ειδικής μνείας για το υψηλό μουσικό-καλλιτεχνικό επίπεδο, που σταθερά επιδεικνύει.

Η μουσική ομάδα του σχολείου, αποτελούμενη από 18 μαθητές και μαθήτριες, διαγωνίστηκε μ’ ένα μέρος από την παράσταση των Queen και του Ben Elton “We will rock you”, η οποία θα παρουσιαστεί τον Μάιο στις Γιορτές της Νεολαίας. Υπεύθυνη για την οργάνωση της παρουσίασης είναι η Εύη Μαυροπούλου και για τη μουσική διδασκαλία ο Άγγελος Μουρβάτης.  – Χρόνος

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.