Συζήτησαν το πρόβλημα των αδέσποτων στη Θράκη - Azınlıkça
Ειδήσεις

Συζήτησαν το πρόβλημα των αδέσποτων στη Θράκη

Συζήτησαν το πρόβλημα των αδέσποτων στη Θράκη

Πληθαίνουν καθημερινά οι συζητήσεις αναφορικά με τη διαχείριση της κατάστασης με τα μη δεσποζόμενα σκυλιά, όχι μόνο εντός του δήμου Κομοτηνής, αλλά και γενικότερα στη Ροδόπη.

 Οι αυτοδιοικητικοί αντιλαμβάνονται ότι το ζήτημα έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις στην καθημερινότητα των δημοτών, καθότι πρόκειται περί ενός προβλήματος στο οποίο πρέπει να βρεθεί μία λύση που να εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών αλλά και την ύπαρξη των ζωντανών

“Αγκάθι” παραμένει η νομοθεσία, που ως έχει δένει τα χέρια της εκάστοτε δημαρχίας, η οποία περιορίζεται στο να μαζεύει, να στειρώνει και μετά από ένα διάστημα να ελευθερώνει ξανά “στο φυσικό τους περιβάλλον” τα αδέσποτα, όπως αναφέρεται στο νόμο, εκτός αν αυτά επιδεικνύουν επιθετική συμπεριφορά.

Στο πλαίσιο της καλύτερης συνεννόησης μεταξύ των τεσσάρων δήμων της Ροδόπης, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 23 Φεβρουαρίου σύσκεψη αναφορικά με τη διαχείριση των αδέσποτων. Σε αυτή μεταξύ άλλων συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Μουρτίδης, ο δήμαρχος Ιάσμου Καδή Ισμέτ, ο αντιδήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών Μπάμπης Τσάτσας, και άλλοι αυτοδιοικητικοί.

Έναν …απρόσμενο επισκέπτη, συναντήσαμε να συμμετέχει στο ανοιχτό κάλεσμα της δημοτικής παράταξης Σπάρτακος, το βράδυ της Πέμπτης στη Λέσχη Κομοτηναίων. Δεν ήταν άλλος από τον αντιδήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Μουρτίδη, ο οποίος για να μην υπάρξουν παρερμηνεύσεις, διαχώρισε από την πρώτη στιγμή την θέση του.

Το ζήτημα των αδέσποτων σχεδόν μονοπώλησε την συζήτηση, ενώ είχε προηγηθεί και η θέση που εξέφρασε ο επικεφαλής της παράταξης Κώστας Καραΐσκος, ο οποίος δήλωσε πως “το πιο σοβαρό είναι το ζήτημα της ασφάλειας”, προσθέτοντας ότι υπάρχουν άνθρωποι που φοβούνται να κυκλοφορήσουν στην Κομοτηνή ή αλλάζουν τα δρομολόγιά τους υπό τον φόβο μίας ενδεχόμενης επίθεσης αδέσποτου. “Ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού δεν μπορεί να αισθανθεί ασφάλεια”, είπε αλλά αναγνώρισε πως “δεν ευθύνεται κυρίως ο Δήμος, γιατί είναι και θέμα νομοθεσίας”.

Με πληροφορίες από τον Χρόνο

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et