Συζήτησαν το πρόβλημα άρδευσης των καπνοπαραγωγών - Azınlıkça
Ειδήσεις

Συζήτησαν το πρόβλημα άρδευσης των καπνοπαραγωγών

Συζήτησαν το πρόβλημα άρδευσης των καπνοπαραγωγών

Συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς είχε αυτές τις ημέρες ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης Εσάτ Χουσεΐν, προκειμένου να αναπτυχθούν συζητήσεις αναφορικά με αρδευτικά έργα, κυρίως εντός της Ροδόπης, προς όφελος των καπνοπαραγωγών.

Ο κος Εσάτ συνάντησε τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, ενώ βρίσκεται σε συνεννόηση αυτές τις ημέρες με τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη και με τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη οικονομικών, διοίκησης και διαφάνειας Ιμπράμ Αχμέτ.

Όπως μας δήλωσε χαρακτηριστικά ο κος Εσάτ, στον απόηχο της επίσκεψής του με τον Χρήστο Μέτιο “έχουμε καλή συνεργασία με τον περιφερειάρχη. Ό,τι χρειάζεται για τον τόπο μας, πάω και το συζητάω με τον περιφερειάρχη. Έχουμε μιλήσει για τα αρδευτικά έργα πολλές φορές, το ίδιο και με τον αντιπεριφερειάρχη. Στόχος μας είναι να μην μείνει κανένα χωράφι χωρίς ποτιστήρια, ώστε να βελτιωθεί η παραγωγή. Υπάρχουν γεωτρήσεις στο νομό που σε μερικές περιπτώσεις δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κάτι άλλο εκτός από πότισμα”.

Από θέσης του, ο περιφερειάρχης ανέδειξε ότι πρόθεσή του είναι “να γίνουν πολύ μικροί ταμιευτήρες, καθώς το μεγάλο φράγμα στον Ίασμο – αν και δεν το αποκλείω ως έργο -χρειάζεται πολλά εκατομμύρια ευρώ, καθώς είναι ένα ιδιαίτερα μεγάλο έργο. Το ερώτημα όμως είναι γιατί δεν έχουν προχωρήσει πολλά μικρότερα έργα, τα προηγούμενα χρόνια, που θα μπορούσαν να γίνουν με πολύ μικρό κόστος”.

Ο ίδιος ανέδειξε ότι σιγά-σιγά θα υλοποιηθούν κάποιες παρεμβάσεις: “Φιλοδοξώ να ξεκινήσουμε να κάνουμε ένα-δύο έργα στην αρχή και στη συνέχεια να προχωρήσουν και τα υπόλοιπα. Γι’ αυτό συζητάμε με τον κο Εσάτ, με βάση αυτό το σκεπτικό, ώστε να κάνουμε αρδευτικά έργα που θα βοηθήσουν τους παραγωγούς. Ειδικά ο κος Εσάτ ζήτησε σε κάποιους οικισμούς να μπορέσουμε να κάνουμε αρδευτικά έργα, ώστε να μεταφέρεται το νερό με σωλήνες είτε να γίνουν γεωτρήσεις”.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et