1 στους 3 Ξανθιώτες έχει δίκυκλο! - Azınlıkça
Ειδήσεις

1 στους 3 Ξανθιώτες έχει δίκυκλο!

1 στους 3 Ξανθιώτες έχει δίκυκλο!

Το πιο δημοφιλές μεταφορικό μέσον στην Ξάνθη είναι το δίκυκλο!

Αυτό δείχνουν τα στοιχεία που δόθηκαν από τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών της ΑΜ-Θ Χρήστο Λιθηρόπουλο και στα οποία καταγράφεται η εικόνα στον τομέα των Μεταφορών στην ΑΜΘ. Τα στοιχεία δημοσίευσε η εφημερίδα «Χρόνος» και προσφέρονται για πολλαπλές αναγνώσεις με κοινωνικό περιεχόμενο.

Επιβατικά αυτοκίνητα
Ξάνθη: 38.500

ΤΑΞΙ
Ξάνθη: 161

Φορτηγά ΙΧ
Ξάνθη: 11.350

Φορτηγά ΔΧ
Ξάνθη: 150

Πρώτη και με διαφορά η Ξάνθη στην κυκλοφορία δικύκλων καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία ένας στους τρεις Ξανθιώτες είναι κάτοχος δικύκλου! Είναι χαρακτηριστικό δε ότι η Καβάλα με πληθυσμό μεγαλύτερο της Ξάνθης υπολείπεται σε αριθμό δικύκλων κατά 4.500 ενώ σε χαμηλότερους αριθμούς κινούνται οι άλλες πόλεις.

Σύμφωνα με συγκριτικά στοιχεία από την Διεύθυνση Μεταφορών της Π.Ε. Ξάνθης, αυξημένος ήταν από παλιά ο αριθμός δικύκλων. Ένα φαινόμενο που αποδίδεται στον μεγάλο αριθμό φοιτητών αλλά και στρατιωτικών που ζει στην πόλη. Σ’ ότι αφορά τους φοιτητές, μεγάλος είναι ο αριθμός τους και στην Κομοτηνή όχι όμως και ο αριθμός δικύκλων. Προφανώς οι Ξανθιώτες προτιμούν το δίκυκλο καθώς είναι πιο φτηνό μεταφορικό μέσο αλλά και δεν προβληματίζονται στο θέμα του πάρκινγκ.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et