Φεύγει ο ΟΓΑ έρχεται ο ΟΠΕΚΑ - Azınlıkça
Ειδήσεις

Φεύγει ο ΟΓΑ έρχεται ο ΟΠΕΚΑ

Φεύγει ο ΟΓΑ έρχεται ο ΟΠΕΚΑ

Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ή αλλιώς ΟΠΕΚΑ.

Πρόκειται για το νέο φορέα, που με νομοσχέδιο που κατατέθηκε αργά το απόγευμα στη Βουλή, παίρνει τη θέση του ΟΓΑ και αναλαμβάνει το σύνολο των αρμοδιοτήτων του και όχι μόνο.Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ή αλλιώς ΟΠΕΚΑ. Πρόκειται για το νέο φορέα, που με νομοσχέδιο που κατατέθηκε αργά το απόγευμα στη Βουλή, παίρνει τη θέση του ΟΓΑ και αναλαμβάνει το σύνολο των αρμοδιοτήτων του και όχι μόνο.

Βασική προτεραιότητα του ΟΠΕΚΑ θα είναι η κάλυψη των παροχών του Λογαριασμού Προνοιακών Παροχών και Κοινωνικών Υπηρεσιών, αλλά και η προώθηση και η διαχείριση προνοιακών πολιτικών της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Οι πόροι του νέου Οργανισμού θα προέρχονται κυρίως από τον κρατικό προϋπολογισμό, με τη μορφή της επιχορήγησης. Εφεξής το νυν προσωπικό του ΟΓΑ, θα αποτελεί πια, προσωπικό του ΟΠΕΚΑ, διατηρώντας ανέπαφες τις οργανικές θέσεις.

Ο ΟΠΕΚΑ υποχρεώνεται να διασταυρώνει ηλεκτρονικά τα στοιχεία που δηλώνουν όσοι αιτούνται οποιαδήποτε παροχή που χορηγεί ο Οργανισμός. Οι διασταυρώσεις θα γίνονται σε συνεργασία με τις ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Επίσης, ο Οργανισμός θα συνεργάζεται και με πληροφοριακά συστήματα άλλων φορέων.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.