Οι Ξανθιώτες ανάβουν λιγότερο καλοριφέρ φέτος - Azınlıkça
Ειδήσεις

Οι Ξανθιώτες ανάβουν λιγότερο καλοριφέρ φέτος

Οι Ξανθιώτες ανάβουν λιγότερο καλοριφέρ φέτος

«Πήρε φωτιά» η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και «καίει και τσουρουφλίζει» τα νοικοκυριά, εκτρέποντας τους προϋπολογισμούς τους.

Την ίδια στιγμή μάλιστα που είμαστε στο καταχείμωνο και παρότι ο χειμώνας μέχρι στιγμής φαίνεται ήπιος ωστόσο το κρύο Γενάρη μήνα, το πρωί και το βράδυ «τσούζει» και όταν επίσης το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης έχει «κουτσουρευτεί» στο μισό.

Με το «σταγονόμετρο» βάζουν πετρέλαιο στις πολυκατοικίες της Ξάνθης. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που λέει ο πρόεδρος των Πρατηριούχων Καυσίμων κ. Βασίλης Ευστρατίου: «Ανέβηκε η τιμή στα 1,02 ευρώ το λίτρο στο πετρέλαιο θέρμανσης, έπεσε η κατανάλωση στο μισό. Ο κόσμος κάνει οικονομία. Οι παραγγελίες δεν ξεπερνούν τα 200 – 300 ευρώ. Πάνω από 500 λίτρα δεν βάζουν όταν παλιά έβαζαν 1 τόνο! Πλέον τα πρατήρια έχουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης».

Το ερώτημα που προκύπτει είναι πως ζεσταίνονται στις πολυκατοικίες που έχουν θέρμανση με πετρέλαιο. Η απάντηση είναι με εναλλακτικές πηγές, όπως κλιματιστικά ή ηλεκτρικές σόμπες ή τέλος …κουβέρτες.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et