Δήμος Κομοτηνής θα διανείμει επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες αγοράς - Azınlıkça
Ειδήσεις

Δήμος Κομοτηνής θα διανείμει επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες αγοράς

Δήμος Κομοτηνής θα διανείμει επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες αγοράς

Από την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, σε μία ευρεία κατηγορία καταστημάτων έπαψαν να χορηγούνται δωρεάν οι πλαστικές σακούλες.

Η χρέωση 0,04 ευρώ που επιβλήθηκε, επέφερε ήδη σημαντικές αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πλέον χρησιμοποιούν με ιδιαίτερη φειδώ τις πλαστικές σακούλες, ενώ αρκετοί έχουν σπεύσει να προμηθευτούν επαναχρησιμοποιούμενες.

Το περιβαλλοντικό τέλος, με την εφαρμογή του οποίου η χώρα μας συμμορφώνεται με σχετική κοινοτική οδηγία, αποσκοπεί στη μείωση της χρήσης των πλαστικών σακουλών και κατ’ επέκταση στον περιορισμό της επιβάρυνσης του φυσικού περιβάλλοντος.

Προς υποστήριξη της συγκεκριμένης προσπάθειας, ο Δήμος Κομοτηνής σχεδιάζει την προμήθεια επαναχρησιμοποιούμενων τσαντών αγοράς και τη διανομή τους σε δημότες. Συγκεκριμένα, οι επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες θα είναι από ανακυκλωμένο υλικό και θα έχουν χωρητικότητα 30 λίτρα. Αναμένεται να υπερβαίνουν τις 1.000 σε αριθμό, ενώ θα διανεμηθούν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, με τη συνεργασία του Δήμου και της εταιρείας «Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ». – inkomotini

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et