Ξεκινούν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης στο Ιμαρέτ Κομοτηνής - Azınlıkça
Ειδήσεις

Ξεκινούν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης στο Ιμαρέτ Κομοτηνής

Ξεκινούν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης στο Ιμαρέτ Κομοτηνής

Εργασίες ξεκινούν την πρώτη του Φλεβάρη, για την προστασία του Ιμαρέτ και των εκθεμάτων του εκκλησιαστικού μουσείου Κομοτηνής, που τελεί υπό την άμεση εποπτεία της μητρόπολης Κομοτηνής και Μαρώνειας. 

Στόχος είναι το μουσείο να εξωραϊστεί ακόμη περισσότερο, ώστε να το γνωρίσει ακόμη περισσότερος κόσμος. Την ίδια στιγμή, όμως, το από το …2014 έγγραφο της μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, προς το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να της παραχωρηθεί το κτίριο του πρώην κινηματογράφου “Αστέρια” που βρίσκεται δίπλα στο μουσείο, παραμένει αναπάντητο. Σκοπός της μητρόπολης παραμένει η κατεδάφιση του κτιρίου ώστε να έρθει στην “επιφάνεια” το εκκλησιαστικό μουσείο.

“Θα συντηρηθούν όλα τα κτίρια του μουσείου. Παράλληλα θα συντηρηθούν τα ευρήματα”, μας ενημερώνει ο αρχαιολόγος και επικεφαλής του έργου κος Κουτσουμανής, ο οποίος μας εκφράζει και την πεποίθηση ότι οι εκδηλώσεις που γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στον χώρο, έχουν συντελέσει ώστε να μάθει ο κόσμος το μουσείο. 

Ξεκινούν εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης στο Ιμαρέτ Κομοτηνής

Διευκρινίζουμε ότι το Ιμαρέτ στεγάζει το εκκλησιαστικό μουσείο της Κομοτηνής και πως για τις ανάγκες των εργασιών έχουν προσληφθεί – και θα ξεκινήσουν να εργάζονται από την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου με εξάμηνη σύμβαση – εννιά άτομα, δηλαδή ένας αρχαιολόγος, ένας αρχιτέκτονας, τρεις συντηρητές κτιρίων, ένας εργατοτεχνίτης και τρεις ειδικευμένοι εργάτες. Οι συμβάσεις υπογράφονται με δυνατότητα παράτασης, καθώς οι εργασίες είναι χρονοβόρες και μπορεί να διαρκέσουν και δύο χρόνια.

Το έργο περιλαμβάνει την συντήρηση και αποκατάσταση του Ιμαρέτ και της εκκλησιαστικής συλλογής που στεγάζεται σε αυτό. Στον χώρο υπάρχουν τρία κτίρια: Το Ιμαρέτ όπου εκεί στεγάζονται τα εκθέματα, ένας βοηθητικός χώρος υποδοχής που στεγάζει το γραφείο διοίκησης του μουσείου, και το πρώην παγοποιείο που λειτουργεί και ως εκθεσιακός χώρος και ως αποθήκη. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν εργασίες και για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του κτηριακού συγκροτήματος. – Χρόνος

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et