Τι αλλαγές θα δούμε στον επόμενο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος; - Azınlıkça
Ειδήσεις

Τι αλλαγές θα δούμε στον επόμενο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος;

Τι αλλαγές θα δούμε στον επόμενο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος;

Από την πρώτη του Ιανουαρίου άρχισαν να ισχύουν οι νέες χρεώσεις στο ρεύμα που αφορούν τόσο στο ΕΤΜΕΑΡ όσο και στις ΥΚΩ.

Οι καταναλωτές θα δουν με τον επόμενο λογαριασμό θα δουν μείωση ανεξάρτητα αν ο πάροχός τους είναι η ΔΕΗ ή κάποια άλλη εταιρείας.

Η μείωση κατά 9% στο ΕΤ,ΕΑΡ ( το Ειδικό Τέλος Μείωσης Αέριων Ρύπων) και η αλλαγή στις χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ωφέλειας έχουν σαν αποτέλεσμα το μέσο νοικοκυριό με κατανάλωση ως τις 1.600 κιλοβατώρες να δει διαφορά σε ευρώ ανά λογαριασμό που μάλλον μετριέται στα δάκτυλα του ενός χεριού.

Για τους καταναλωτές που χρειάζονται πάνω από 2.800 κιλοβατώρες οι μειώσεις θα ξεπεράσουν τα 50 ευρώ ανά λογαριασμό, ενώ για τις πολύ υψηλές καταναλώσεις η μείωση θα είναι χαμηλότερη, το πολύ μέχρι 30 ευρώ σε κάθε λογαριασμό.

Για έναν καταναλωτή με 1.200 κιλοβατώρες εκ των οποίων οι 900 είναι ημερήσια και οι 300 νυχτερινή χρέωση η νέα χρέωση είναι για τις ΥΚΩ 8,28 ευρώ αντί για 8,95, ενώ ο ίδιος καταναλωτής για το ΕΤΜΕΑΡ θα έχει φέτος χρέωση 35,48 ευρώ από 38,67 πέρυσι.

Για έναν καταναλωτή με 2.801 κιλοβατώρες εκ των οποίων οι 800 είναι με νυχτερινή χρέωση η επιβάρυνση για ΕΤΜΕΑΡ και ΥΚΩ θα πέσει από τα 156,26 ευρώ το τετράμηνο στα 100,1 ευρώ.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et