Παρουσίαση της συνεργασίας Κομοτηνής και Κίρτζαλι στον τομέα της υγείας - Azınlıkça
Ειδήσεις

Παρουσίαση της συνεργασίας Κομοτηνής και Κίρτζαλι στον τομέα της υγείας

Παρουσίαση της συνεργασίας Κομοτηνής και Κίρτζαλι στον τομέα της υγείας

Η παρουσίαση του έργου «MediciNet II: Προάγοντας την υγεία σε επιτυχημένη βάση: Ενισχύοντας τη συνεργασία των νοσοκομείων σε επείγοντα περιστατικά» που υλοποιεί το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 11.00 π.μ. στο ξενοδοχείο Anatolia στην Κομοτηνή.

Το έργο MediciNet II αποτελεί τη συνέχεια του επιτυχημένου διασυνοριακού έργου MediciNet που εστίασε στην έγκαιρη αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών της διασυνοριακής περιοχής Ελλάδας-Βουλγαρίας με έμφαση στα αυτοκινητιστικά ατυχήματα, αποσπώντας τον τίτλο «Έργο Βέλτιστης Πρακτικής».

Το έργο σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο», ως επικεφαλής εταίρος, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Multi-profile Ηospital for Active Treatment “Dr. Atanas Dafovski” AD που βρίσκεται στο Kardzhali της Βουλγαρίας, στοχεύοντας στη βελτίωση των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας και επείγουσας ιατρικής φροντίδας στην περιοχή της Ροδόπης και του Kardzhali. Σε αυτό το πλαίσιο, το έργο περιλαμβάνει δράσεις προμήθειας σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού, δράσεις αναβάθμισης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και υπηρεσιών, εκπαιδεύσεις προσωπικού, ανταλλαγή τεχνογνωσίας και δραστηριότητες ευαισθητοποίησης του τοπικού πληθυσμού.

Με συνολικό προϋπολογισμό 1.336.407,94€ εκ των οποίων 776.297,90€ διατίθενται για το Γ.Ν. Κομοτηνής, το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Ιnterreg V-A «Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020” και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et