Καθώς μαζεύει τα φρούτα που δεν κατάφερε να πουλήσει: Δόξα το Θεό… - Azınlıkça
Ειδήσεις

Καθώς μαζεύει τα φρούτα που δεν κατάφερε να πουλήσει: Δόξα το Θεό…

Καθώς μαζεύει τα φρούτα που δεν κατάφερε να πουλήσει: Δόξα το Θεό…

Πίσω από τους πάγκους. Από τα παιδικά του ακόμη χρόνια. Τον συναντήσαμε να μαζεύει και να τοποθετεί ξανά πίσω στα τελάρα, τα φρούτα που δεν κατάφερε να πουλήσει.

«Δόξα το Θεό καλά πήγα» λέει μην αφήνοντας στιγμή να φανεί σκιά απογοήτευσης. Έντεκα χρόνια πίσω από τους πάγκους των λαϊκών έχει πάρει πολλά «μαθήματα» για την ζωή την ίδια. «Βλέπω τον κόσμο γύρω μου και δοξάζω το Θεό» σημειώνει προσθέτοντας πως αν κανείς γκρινιάζει και μεμψιμοιρεί, τότε ο Θεός θα του δώσει  ανάλογο «μάθημα». «Όσο κλαίγεσαι, τόσο ο Θεός θα σε «κατεβάσει»» δηλώνει χαρακτηριστικά.

‘Ένας θεοσεβούμενος νέος μικροπωλητής που αφουγκράζεται τους χτύπους της οικονομίας παρατηρώντας τις επιλογές των εργατών, των συνταξιούχων, των νοικοκυρών μπροστά από τον πάγκο του. «Υπάρχουν δυσκολίες. Θα πρέπει να βοηθήσουν περισσότερο τους φτωχούς. Εμείς ευτυχώς έχουμε ένα επάγγελμα. Δόξα το θεό ζούμε.» Νάτο  πάλι!  Έχοντας  συμμετοχή μόνο σε δύο λαϊκές την εβδομάδα. «Το παλεύουμε και βγαίνει μεροκάματο. Αν προσπαθήσεις, κάτι γίνεται. Είναι σημαντικό για μας να βγαίνει το μεροκάματο. Κάποιοι άλλοι δεν έχουν ούτε ένα ευρώ.» σημειώνει.

Τον συναντήσαμε στην λήξη της λαϊκής. Λιγοστός ο κόσμος πια. Οι καταναλωτές απομακρύνονται, εκείνοι παραμένουν. Μαζί τους και οι ρακοσυλλέκτες που πάντα αυτή την ώρα προσπαθούν να εντοπίσουν λαχανικά και φρούτα που να τρώγονται. «Βλέπεις, κρίμα, αυτά τα πράγματα δεν είναι σωστά» λέει δείχνοντας έναν νεαρό που ελέγχει ένα – ένα, τα πεταμένα στον κάδο φρούτα. Όσον αφορά στα όνειρά του. «Όνειρα; » απορεί και χαμογελά «Να έχω κι αύριο τη δουλειά μου, την οικογένειά μου, να έχω επίσης υγεία. Όλα τα άλλα τα αντιμετωπίζουμε.»

Μαρία Νικολάου – ΕΡΤ Κομοτηνής

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.