Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης κατά του πιλοτικού προγράμματος σε 6 νηπιαγωγεία μειονοτικών οικισμών - Azınlıkça
Ειδήσεις

Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης κατά του πιλοτικού προγράμματος σε 6 νηπιαγωγεία μειονοτικών οικισμών

Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης κατά του πιλοτικού προγράμματος σε 6 νηπιαγωγεία μειονοτικών οικισμών

Κάθετα αντίθετος με την πιλοτική παρέμβαση του ΙΕΠ και του Υπουργείου Παιδείας σε έξι νηπιαγωγεία μειονοτικών οικισμών της Θράκης, δηλώνει ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης και ζητεί την απόσυρση του προγράμματος.

Επι πλέον μέσω της ανακοίνωσή που εξέδωσε ζητεί την ίδρυση Δημοσίων Δημοτικών Σχολείων σε μειονοτικούς οικισμούς, αίτημα πολλών γονέων της μειονότητας ώστε να έχουν τη δυνατότητα επιλογής φοίτησης των παιδιών τους.

«Η εμμονή της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για την υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος, διά της εισαγωγής της παράλληλης διδασκαλίας, καθορίζει ρητά το σκοπό του προγράμματος και ποια θα είναι η γλώσσα που θα χρησιμοποιείται, καθώς η μόνη γραπτή γλώσσα που διδάσκεται στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο, ως μητρική, είναι μόνο η τουρκική.

Αυτό είναι αποτέλεσμα της έντονης πίεσης των «αυτόκλητων προστατών» της μειονότητας για την εισαγωγή ενός τύπου νηπιαγωγείου, που θα αποτελέσει μετέπειτα τον προθάλαμο δίγλωσσων νηπιαγωγείων στην περιοχή της Θράκης, αλλά και την υλοποίηση αιτήματος από τη μεριά της μειονότητας για την ίδρυση Μειονοτικών Γυμνασίων και Λυκείων σε συγκεκριμένες περιοχές», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Διδασκαλικού συλλόγου Ξάνθης.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et