Καταργούνται οι σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό - Azınlıkça
Ειδήσεις

Καταργούνται οι σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό

Καταργούνται οι σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό

Με απόφαση του υπουργού Παιδείας δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις μαθητών στο εξωτερικό, εξαιρουμένων των ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Αιτιολογία η αδυναμία συμμετοχής των οικονομικά ασθενέστερων μαθητών. Εγείρονται αντιδράσεις, προβάλλονται προβληματισμοί για την απώλεια μιας σημαντικής ευκαιρίας και ανεπανάληπτης εμπειρίας.

Τη σχολική κοινότητα αναστατώνει η απόφαση του υπουργού Παιδείας, σύμφωνα με την οποία δεν επιτρέπονται πλέον οι μετακινήσεις μαθητών στο πλαίσιο εγκεκριμένων προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, με εξαίρεση τα προγράμματα τα οποία εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων.

Η αιτιολογία που προβάλλει το υπουργείο είναι ότι κάποιοι μαθητές αδυνατούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά σε αυτά τα ταξίδια κι έτσι προκαλούνταν ένα είδος διάκρισης, σε βάρος των οικονομικά ασθενέστερων μαθητών.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, που έφτασε χθες στις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους είναι δυνατό να πραγματοποιούνται μετακινήσεις μαθητών της δευτεροβάθμιας στο εξωτερικό στο πλαίσιο:

α. εκπαιδευτικών ανταλλαγών

β. αδελφοποιήσεων σχολικών μονάδων

γ. εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εγκεκριμένων ευρωπαϊκών προγραμμάτων

δ. προγραμμάτων διεθνών οργανισμών

ε. συμμετοχών σε διεθνείς συναντήσεις, συνέδρια, ημερίδες, διαγωνισμούς, μαθητικές επιστημονικές ολυμπιάδες και άλλες διεθνείς εκδηλώσεις

στ. προσκλήσεων από σχολεία της ομογένειας.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.