Κάλφα: Μεγάλες ελλείψεις στα φάρμακα στην Ξάνθη - Azınlıkça
Ειδήσεις

Κάλφα: Μεγάλες ελλείψεις στα φάρμακα στην Ξάνθη

Κάλφα: Μεγάλες ελλείψεις στα φάρμακα στην Ξάνθη

Μεγάλες είναι οι ελλείψεις στα φαρμακεία της Ξάνθης.

Έντονες είναι οι ελλείψεις φαρμάκων στα φαρμακεία της Ξάνθης έντονη και η ανησυχία των ασθενών και των φαρμακοποιών για τι μέλλει γενέσθαι μ’ αυτή την κατάσταση που εμφανίστηκε συγχρόνως με την μείωση των τιμών τους – ως μνημονιακή υποχρέωση- και διαιωνίζεται χωρίς σαφείς ενδείξεις βελτίωσης.

Σ’ έναν καθημερινό αγώνα επιδίδονται οι φαρμακοποιοί για να καλύψουν τους πελάτες τους ασθενείς σε φάρμακα. Οι λίστες συνεχώς μεγαλώνουν και τα τηλέφωνα παίρνουν φωτιά από το ένα φαρμακείο στο άλλο προκειμένου να μη λείψει το φάρμακο από ασθενή που το έχει ανάγκη.

Την έντονη ανησυχία της εκφράζει στο «Ε» η πρόεδρος του Φαρμακευτικού συλλόγου κα Δέσποινα Κάλφα η οποία αναφέρει μεγάλες ελλείψεις σε καθημερινά φάρμακα στην Ξάνθη: «Το φαινόμενο αυτό που έχει πλέον παγιωθεί είναι αποτέλεσμα αφ’ ενός της οικονομικής επισφάλειας που έχει η χώρα μας και αφ’ ετέρου της μείωσης των τιμών των φαρμάκων. Έτσι οι εταιρείες προτιμούν να εξάγουν τα φάρμακά τα οποία εδώ είναι φτηνά. Όταν για παράδειγμα η ασπιρίνη έχει 1,80 στην χώρα μας και στην Γερμανία 5 ευρώ προτιμούν να τα εξάγουν με αποτέλεσμα να έχουμε ελλείψεις σε φτηνά φάρμακα. Η τιμή του φαρμάκου στην Ελλάδα έχει ευτελιστεί και οι εταιρείες βρήκαν πεδίο να κάνουν τα παιχνίδια τους», σημειώνει η κα Κάλφα. Συμπλήρωσε δε πως το φαινόμενο δεν αναμένεται να εκλείψει καθώς επίκειται νέα υποτίμηση των φαρμάκων. «Έχουμε έλλειψη σε εμβόλια Ιλαράς, σε ινσουλίνη, σε εισπνεόμενα, σε αλλεργιογόνα και σε ενέσιμα για οστεοπόρωση. Δίνουμε έναν αγώνα καθημερινά να δανειζόμαστε ο ένας από τον άλλον», τονίζει η κα Κάλφα. –

Πηγή: Εμπρός

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.