Πού πρέπει να απευθυνθούν όσοι υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες στην Κομοτηνή; - Azınlıkça
Ειδήσεις

Πού πρέπει να απευθυνθούν όσοι υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες στην Κομοτηνή;

Πού πρέπει να απευθυνθούν όσοι υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες στην Κομοτηνή;

Όσοι έχουν υποστεί ζημιές, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, της 16ης και 17ης Δεκεμβρίου, στην κύρια κατοικία τους ή σε εμπορικές βιομηχανικές – βιοτεχνικές μονάδες – εμπορικά καταστήματα και εγκαταστάσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στα διοικητικά όρια Δήμου Κομοτηνής, μπορούν να υποβάλουν αίτηση – υπεύθυνη δήλωση στον Δήμο Κομοτηνής και πιο συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της Υπηρεσίας Καθαριότητας (όπισθεν Δικαστικών Φυλακών, γραφείο Πολιτικής Προστασίας) κατά τις ώρες μεταξύ 9 το πρωί έως και 12 το μεσημέρι.

Οι αιτούντες καλούνται να προσκομίσουν φωτοτυπία της αστυνομικής τους ταυτότητας και ένα λογαριασμό της ΔΕΗ ή της ΔΕΥΑΚ. Μετά από την αυτοψία που θα πραγματοποιηθεί θα κληθούν να καταθέσουν πρόσθετα δικαιολογητικά, ενώ όσοι υποβάλλουν ψευδή στοιχεία θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου 1599/86.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

  1. Η αίτηση υποβάλλεται από τον δικαιούχο ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, μέσα σε ένα μήνα από την ημερομηνία του συμβάντος (17/01/2018).
  2. Σε περίπτωση που οι δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης είναι περισσότεροι του ενός λόγω συγκατοίκησης, η οικονομική ενίσχυση χορηγείται σε έναν εξ’ αυτών μετά από εξουσιοδότηση που θα του παρέχουν οι υπόλοιποι.
  3. Την οικονομική ενίσχυση δε δικαιούνται οι ιδιοκτήτες των πληγεισών κατοικιών που δεν είναι η κύρια κατοικία τους.
  4. Οι εκτιμήσεις των ζημιών αναφέρονται:
    α) στο κτίριο που καλύπτει ανάγκες διαβίωσης- δεν συμπεριλαμβάνονται ανεξάρτητα κτίσματα (βοηθητικοί χώροι, αποθήκες, υπόγεια κτλ), και,
    β) στο σύνολο της οικοσκευής.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.