Ένα «όχι» ακόμα στην επένδυση χρυσού στη Θράκη - Azınlıkça
Ειδήσεις

Ένα «όχι» ακόμα στην επένδυση χρυσού στη Θράκη

Ένα «όχι» ακόμα στην επένδυση χρυσού στη Θράκη

Ομόφωνο “όχι” ακόμα μια φορά στον χρυσό από την Επιτροπή Αγροτικής Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Στο ύψος τους στάθηκαν τα μέλη της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας ΑΜ-Θ που συνεδρίασε σήμερα, γνωμοδοτώντας ομόφωνα αρνητικά – συνεπής στις αρνητικές αποφάσεις και γνωμοδοτήσεις του συνόλου των συλλογικών οργάνων της Θράκης τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια – και παρά τη θετική υπηρεσιακή (!) πρόταση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της εταιρείας “Μεταλλευτική Θράκης Α.Ε.” για τη διενέργεια 16 ερευνητικών γεωτρήσεων στην ευρύτερη περιοχή των Σαπών.

Τα μέλη της Επιτροπής, υπό την προεδρία του θεματικού αντιπεριφερειάρχης αγροτικής οικονομίας Νίκου Ευφραιμίδη, αξιολόγησαν τη Μελέτη ως προπομπό της εκμετάλλευσης του χρυσοφόρου κοιτάσματος, προοπτική στην οποία η τοπική κοινωνία του Δήμου Μαρώνειας-Σαπών και της Ροδόπης έχει κάθετα και διαχρονικά εναντιωθεί.

Καταλυτική υπήρξε η παρουσία του Δημάρχου Μαρώνειας-Σαπών, Γιάννη Σταυρίδη, στη συνεδρίαση. Ο Δήμαρχος παρουσίασε την ομόφωνα αρνητική γνωμοδότηση επί του θέματος του δημοτικού συμβουλίου, επισημαίνοντας ότι “το έργο της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού δεν συνάδει με το αναπτυξιακό μέλλον της περιοχής”, ενώ κάλεσε τα μέλη της Επιτροπής να γνωμοδοτήσουν “με το βλέμμα στις επόμενες γενιές”…

Ο κ. Σταυρίδης τόνισε ακόμη ότι “η τοπική κοινωνία εναντιώνεται σταθερά σε κάθε μεταλλευτική δραστηριότητα”

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et