Στη Θράκη αυτό το καταπληκτικό σπήλαιο - Azınlıkça
Ειδήσεις

Στη Θράκη αυτό το καταπληκτικό σπήλαιο

Στη Θράκη αυτό το καταπληκτικό σπήλαιο

Μέλη του Συλλόγου “Σπηλαιολογία Θεσσαλονίκη – Πρωτέας”, εισήλθαν στα «άδυτα» του “Σπηλαίου του Κύκλωπα Πολύφημου”, στη Μαρώνεια, και εξερεύνησαν τον θησαυρό που έχει καλά κρυμμένο εδώ και δεκαετίες.

«Πληγές» που η τοπική κοινωνία της Ροδόπης δια των εκάστοτε αρχόντων της δεν έχει καταφέρει έως σήμερα να επουλώσει, ήρθε να «ξύσει» μια ομάδα σπηλαιολόγων από τη Θεσσαλονίκη πριν από λίγες εβδομάδες.

Το ευτυχές του εγχειρήματος είναι ότι ο Σύλλογος μας αποκαλύπτει μέσω σπάνιων φωτογραφιών που έδωσε στη δημοσιότητα, ένα δείγμα του εντυπωσιακού διάκοσμου του σπηλαίου. Την ίδια όμως στιγμή κρούει «καμπανάκι» για τις καταστροφές και τις λεηλασίες που έχει υποστεί αυτό το αναξιοποίητο αριστούργημα.

Ο «Πρωτέας», αφού αδειοδοτήθηκε από την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας, επισκέφθηκε το “Σπήλαιο του Κύκλωπα Πολύφημου” Μαρώνειας, στα τέλη του Νοεμβρίου. Τα μέλη του το καθάρισαν από τα σκουπίδια και αντικατέστησαν τη σπασμένη κλειδαριά της σιδερένιας πόρτας που υπάρχει στην είσοδο, κατόπιν συνεννόησης με την εφορεία.

{gallery}stories/2017-haberler/2017-12-1/magara{/gallery}

 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.