Η αστυνομία κλείνει τις Ιρλανδικές διαβάσεις, οι οδηγοί περνούν - Azınlıkça
Ειδήσεις

Η αστυνομία κλείνει τις Ιρλανδικές διαβάσεις, οι οδηγοί περνούν

Η αστυνομία κλείνει τις Ιρλανδικές διαβάσεις, οι πολίτες περνούν

Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας, χθες Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου έκλεισαν πέντε ιρλανδικές διαβάσεις στο νομό Ροδόπης.

Ο λόγος που μπήκε STOP στην κυκλοφορία, ήταν ώστε να μην υπάρξουν ατυχήματα με διερχόμενα αυτοκίνητα ή άλλα μέσα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜ-Θ, κλειστές είναι μέχρι νεοτέρας – στη Ροδόπη – οι ιρλανδικές διαβάσεις Μεσοχωριού – Ήφαιστου – Μωσαϊκού -Σκαλώματος και Λοφαρίου. Επίσης, κλειστή είναι στη Δράμα η ιρλανδική διάβαση  Επ. Ο. Ανδριανής – Αγοράς.

Η παραπάνω ενημέρωση ήρθε από την αστυνομία για τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, επομένως οι οδηγοί καλούνται να προσέχουν και σήμερα Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, όπου η κατάσταση στις διαβάσεις μπορεί και να έχει διαφοροποιηθεί. Παρά τις αποφάσεις της αστυνομίας, δεν είναι κατά καιρούς λίγες οι περιπτώσεις, όπου οι οδηγοί παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και θεωρούν ότι δεν συντρέχει κίνδυνος και πως η διάβαση είναι προσπελάσιμη.

Μάρτυρες σε μία τέτοια πρωτοβουλία πολιτών, γίναμε και χθες, όπου – παρά την ύπαρξη απαγόρευση διέλευσης από την ιρλανδική διάβαση Ηφαίστου – κάποιοι διερχόμενοι έκριναν ότι δεν συντρέχει κίνδυνος εκτροχιασμού ή απώλειας ελέγχου του αυτοκινήτου τους, και αφαίρεσαν τα προστατευτικά. Βεβαίως, αν συμβεί κάτι στο όχημά τους, ενώ υπάρχει απαγόρευση διέλευσης από την αστυνομία, τότε η κατάσταση θα είναι εξαιρετικά επιβαρυντική για τον διερχόμενο, ειδικά όταν θα αναζητά τα …”σπασμένα” από την εκάστοτε ασφαλιστική εταιρία. Από την άλλη, βέβαια, ο έλεγχος προσπελασιμότητας των ιρλανδικών διαβάσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει να είναι πιο συχνός, ώστε να μην μπαίνει STOP στην κυκλοφορία, όταν αυτή πράγματι μπορεί να επιτευχθεί με ασφάλεια.

Όπως κι αν έχει, οι οδηγοί καλούνται να είναι προσεκτικοί κατά τις καθημερινές τους μετακινήσεις και να μην υπερεκτιμούν τις δυνατότητές τους και να πειθαρχούν στη σηματοδότηση.

Πηγή: Χρόνος

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et