Απαλλάσσονται οι Θρακιώτες από αυτά τα διόδια - Azınlıkça
Ειδήσεις

Απαλλάσσονται οι Θρακιώτες από αυτά τα διόδια

Απαλλάσσονται οι Θρακιώτες από αυτά τα διόδια

Αναρτήθηκε στη Διαύγεια η απόφαση του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη με βάση την οποία οι μόνιμοι κάτοικοι της Θράκης δεν θα πληρώνουν στα διόδια της περιοχής μέχρι να εφαρμοστούν τα αναλογικά διόδια.

Το πρώτο και βασικότερο κριτήριο για να πάρει κάποιος απαλλαγή πληρωμής από τα διόδια είναι να διαθέτει την κύρια κατοικία του ή την έδρα της επιχείρησής του σε κάποιον από τους νομούς που υπόκεινται στη ρύθμιση.

Όμοροι νομοί

Για τα διόδια Μέστης (των οποίων η λειτουργία θα ξεκινήσει στις 14/12) η απαλλαγή πληρωμής αφορά τους Νομούς Ροδόπης (στον οποίο βρίσκονται), το Νομό Έβρου και τον Νομό Ξάνθης

Για τα διόδια Ιάσμου η απαλλαγή αφορά τους Ροδοπίτες (αφού τα διόδια βρίσκονται στη Ροδόπη) και τους κατοίκους του Νομού Ξάνθης, αλλά όχι τους κατοίκους του Νομού Έβρου, αφού ο Έβρος δεν συνορεύει με την Ξάνθη. Συνεπώς, οι Εβρίτες πληρώνουν κανονικά στα διόδια του Ιάσμου.

Για τα διόδια του Αρδανίου τέλος, που θα βρίσκονται στον Νομό Έβρου, απαλλαγή πληρωμής θα έχουν μόνο οι Εβρίτες.

Το αυτοκίνητο πρέπει να ανήκει στον οδηγό

Σύμφωνα με την §2 του άρθρου 2 της απόφασης Σπίρτζη, για να κερδίσει κάποιος την απαλλαγή πληρωμής τελών στα διόδια, πρέπει να είναι ο κάτοχος του οχήματος (είτε πρόκειται για φυσικό πρόσωπο, είτε για επιχείρηση). Συγκεκριμένα, αναγράφεται: “Διατίθεται διαδικτυακή εφαρμογή στην οποία οι δικαιούχοι συμπληρώνουν σχετική αίτηση απαλλαγής η οποία θα περιλαμβάνει ονοματεπώνυμο και αριθμό δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου του φυσικού προσώπου που καταθέτει την αίτηση, επωνυμία επιχείρησης εφόσον πρόκειται για εταιρικό όχημα, στοιχεία διεύθυνσης κατοικίας ή επαγγελματικής δραστηριότητας, στοιχεία επικοινωνίας, γεωγραφική περιοχή κατοικίας ή επαγγελματικής εγκατάστασης, αριθμοί κυκλοφορίας των οχημάτων για τα οποία ζητείται η χορήγηση διέλευσης από τα διόδια και τα οποία πρέπει να ανήκουν στην ιδιοκτησία του ανωτέρω φυσικού ή νομικού προσώπου”.

Με πληροφορίες από inkomotini.gr

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et