Σε δύο εβδομάδες διέρρηξαν 10 επιχειρήσεις και 13 αυτοκίνητα - Azınlıkça
Ειδήσεις

Σε δύο εβδομάδες διέρρηξαν 10 επιχειρήσεις και 13 αυτοκίνητα

Σε δύο εβδομάδες διέρρηξαν 10 επιχειρήσεις και 13 αυτοκίνητα

Ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας, εξιχνιάστηκαν 23 κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, από καταστήματα και οχήματα, που είχαν διαπραχθεί το χρονικό διάστημα από τις 15 έως τις 29 Νοεμβρίου στην Καβάλα.

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν ένας 34χρονος Αλβανός και ένας 26χρονος Έλληνας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, απάτη με υπολογιστή και πλαστογραφία πιστοποιητικών, κατά περίπτωση. Μάλιστα, ο 34χρονος δράστης συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης στην Καβάλα.

Αναλυτικότερα, από τις έρευνες των αστυνομικών προέκυψε ότι ο 34χρονος, ενεργώντας είτε μόνος του είτε από κοινού με τον 26χρονο, διέρρηξε 7 επιχειρήσεις και αποπειράθηκε να διαρρήξει άλλες 3, χωρίς όμως να ολοκληρώσει την πράξη του. Επίσης, διέπραξε 9 κλοπές από ασφαλισμένα και ανασφάλιστα οχήματα, ενώ αποπειράθηκε να αφαιρέσει αντικείμενα και χρήματα από άλλα 4.

Κατά τη διάπραξη των κλοπών – διαρρήξεων οι δύο δράστες αφαίρεσαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 580 ευρώ περίπου, μία πρόσοψη ράδιο cd, 5 κάρτες τραπεζών (πιστωτικές – ανάληψης χρημάτων) και διάφορα προσωπικά έγγραφα.

Επιπλέον, ο 34χρονος κάνοντας χρήση μιας από τις πιστωτικές κάρτες που αφαίρεσε, πραγματοποίησε 8 συναλλαγές – αγορές προϊόντων, συνολικής αξίας 138,70 ευρώ, από καταστήματα στην Καβάλα.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του 34χρονου εντόπισαν, μεταξύ άλλων, την πρόσοψη ράδιο – cd, η οποία κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο δικαιούχο της.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.