Βραβείο Πολιτικού Σθένους στον Τσίπρα στη Γαλλία - Azınlıkça
Ειδήσεις

Βραβείο Πολιτικού Σθένους στον Τσίπρα στη Γαλλία

Βραβείο Πολιτικού Σθένους στον Τσίπρα στη Γαλλία

“Στον ελληνικό λαό ανήκει το βραβείο αυτό και εγώ το παραλαμβάνω στο όνομά του”: με τα λόγια αυτά ο Έλληνας πρωθυπουργός παρέλαβε το βραβείο “Πολιτικού σθένους” που του απένειμε σήμερα το πρωί ο Πατρίκ Βάσμαν, ιδρυτής του περιοδικού Politique Internationale, ύστερα από μια παρουσίαση της κυβερνητικής του δράσης.

Ο πρωθυπουργός στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων έκανε αναφορά στις περιπέτειες του… Οδυσσέα και μάλιστα στον μύθο με τις σειρήνες. Είπε χαρακτηριστικά: “πολλές φορές ακόμη και σήμερα αισθάνομαι σαν το μυθικό Οδυσσέα που δέθηκε στο κατάρτι του πλοίου για να μην αντιδράσει στο άκουσμα του τραγουδιού των σειρήνων. Και κάπως έτσι προσηλωμένοι στο σχέδιό μας και με σταθερή πυξίδα το συμφέρον των πολλών πορευόμαστε και φέρνουμε σιγά σιγά το πλοίο σε ήρεμα νερά”.

Βραβείο Πολιτικού Σθένους στον Τσίπρα στη Γαλλία

“Το κρίσιμο για μας είναι να σχεδιάσουμε το μέλλον χωρίς τα λάθη του παρελθόντος, με ένα διαφορετικό παραγωγικό μοντέλο για την Ελλάδα, σύγχρονο, βιώσιμο και δίκαιο. Με ένα δίκαιο παραγωγικό μοντέλο”, τόνισε.

Απονέμοντας το βραβείο ο Πατρίκ Βάσμαν διευθυντής της “Politique Internationale” υπογράμμισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε το κουράγιο να πάρει αποφάσεις προς όφελος της Ελλάδας και της Ευρώπης. Τον χαρακτήρισε άνδρα με πεποιθήσεις και θάρρος και σημείωσε ότι λίγοι άνδρες κατάφεραν να γίνει η ριζοσπαστική Αριστερά η πιο ισχυρή πολιτική δύναμη στην Ελλάδα. Χρειαζόταν μεγάλο κουράγιο να πάει κόντρα στην τρόικα και στους υποστηρικτές της λιτότητας ανέφερε χαρακτηριστικά.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.