Από αυτή τη σελίδα θα γίνουν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα - Azınlıkça
Ειδήσεις

Από αυτή τη σελίδα θα γίνουν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα

Από αυτή τη σελίδα θα γίνουν οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Μέρισμα

Η αίτηση για το Κοινωνικό Μέρισμα θα υποβάλλεται στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ που δημιουργείται στην διεύθυνση koinonikomerisma.gr.

Επίσης αν και πολύ είχαν προ-τρέξει να επικοινωνήσουν ότι οι αιτήσεις θα γίνουν μέσω του TAXISnet και αναρτούσαν μέχρι και υπερσυνδέσμους στην αίτηση που είχε δημιουργηθεί για την χορήγηση του 2014, η πλατφόρμα που θα δεχτεί τις αιτήσεις των πολιτών θα είναι το koinonikomerisma.gr, όπου έχει αναπτυχθεί από την ΗΔΙΚΑ. Το σύστημα παραμένει κλειστό ενώ με την κοινή υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί θα καθορίζεται και η ημερομηνία έναρξης των αιτήσεων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dikaiologitika news, η κυβέρνηση βλέποντας το πρόβλημα που δημιουργείται και για να μην μείνουν εκτός δικαιούχοι, ιδιαίτερα , διορθώνει άμεσα την πρώτη κλίμακα των εισοδηματικών κριτηρίων. Η αλλαγή θα αφορά όλες τις κατηγορίες δικαιούχων νοικοκυριών. Δηλαδή για παράδειγμα για τα μονοπροσωπα νοικοκυριά η κλίμακα που θα αλλάξει είναι αυτή των 3.000 ευρώ.

Κατά την υποβολή αιτήσεων το τέταρτο βήμα είναι η δήλωση των φιλοξενούμενων – συνοικούντων με τον δικαιούχων του μερίσματος. Αν υπάρχουν φιλοξενούμενοι από το δικαιούχο θα πρέπει και οι ίδιοι να μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με την ίδια διαδικασία (κωδικοί ΤAXIS ΑΜΚΑ) και να δώσουν την συγκατάθεση τους για να αντληθούν τα δικά τους περιουσιακά και οικονομικά στοιχεία. Το βήμα αυτό είναι απαραίτητο για να εξασφαλιστεί ότι ο δικαιούχος του μερίσματος είναι όντως δικαιούχος καθώς για την καταβολή του θα πρέπει να αθροιστούν τα οικονομικά και κοινωνικά στοιχεία και των φιλοξενούμενων ενηλίκων και να εξεταστεί αν είναι συμβατός με τα κριτήρια καταβολής κοινωνικού μερίσματος.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et