Εορτάστησκε το «Κουρμπάνι του Νοεμβρίου» στον τάφο του Μουρσέλ Μπαλί από τον Τεκέ Σεγγίντ Αλί Σουλτάν - Azınlıkça
Ειδήσεις

Εορτάστησκε το «Κουρμπάνι του Νοεμβρίου» στον τάφο του Μουρσέλ Μπαλί από τον Τεκέ Σεγγίντ Αλί Σουλτάν

Εορτάστησκε το «Κουρμπάνι του Νοεμβρίου» στον τάφο του Μουρσέλ Μπαλί από τον Τεκέ Σεγγίντ Αλί Σουλτάν

Στο ταφικό μνημείο του Μουρσέλ Μπαλί κοντά στον οικισμό Ρούσας του Νομού Έβρου  πραγματοποιήθηκε το περίφημο «Κουρμπάνι Νοεμβρίου- Κουρμπάνι Μουρσάλ» που διοργανώνεται κάθε χρόνο για τη μνημόνευση του Μουρσέλ Μπαλί, όπου ήταν ο γιος του Σεγγίντ Αλί Σουλτάν ιδρυτή του ιστορικού Τεκκέ της Ρούσσας.

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή του κόσμου στο «Κουρμπάνι του Νοεμβρίου». Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Προστασίας του Τεκέ Σεγγίντ Αλί Σουλτάν κ. Αχμέτ Καράχουσεϊν και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι υποδέχτηκαν τους καλεσμένους σε αυτή την σημαντική εκδήλωση.  

IMG 3593

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Τεκές του Σεγγίντ Αλή Σουλτάν εδώ και δυο χρόνια στις εκδηλώσεις του δεν ετοιμάζει τραπέζι για το πρωτόκολλο και οι επίσημοι καλεσμένοι κάθονται μαζί με τους υπόλοιπους πολίτες στα ίδια τραπέζια. Αυτό αποτελεί μια αξιέπαινη  κίνηση που έκανε και εφέτος εξαιρετικά θετική εντύπωση στον κόσμο.

ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!

Σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα του Αζινλίκτσα, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Μπαμπά -Μόντι (Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Μπεκτασήδων) από τα Τίρανα της Αλβανίας, ο κ. Χουσεΐν Μπασάρ εκπρόσωπος του Χαραμπάτι Μπαμπά στην Κωνσταντινούπολη, ο Μουτταλίπ Μπεκιρί από το Χαραμπάτι Μπαμπά, ο Μπαμπά -Μαχμούν Αϊντήν εκπρόσωπος του Τεκέ Σαρί Σαλτούκ, ο κ.  Κεμάλ Ακγκιούν  Πρόεδρος του Κέντρου Αλεβίτικης Σκέψης, κ. Μουζαφφέρ Μπιρσέλ  Πρόεδρος του Ιδρύματος Τζεμ της Τσόρλου, Μουζαφφέρ Μπιρντάλ Πρόεδρος του Ιδρύματος Τζεμ της Αδριανούπολης, ο Ντεντέ-Κενάν Χασάνοβ από το Τεκέ Αλί Κότς της Μάστανλι Βουλγαρίας, κ. Ζουμπούκ Μπατζάκ  Πρόεδρος του  Συλλόγου Μάστανλι, ο κ. Μουσταφά Αλί Μουσταφά Κιρτζαλί Πρόεδρος του Συλλόγου Αλεβιτών Μπεκτασίδων της Νότιας Βουλγαρίας, κ. Κεβσέρ Κοτσερντίν Πρόεδρος του Συλλόγου Αλί Κοτς Μπαμπά της Τεκίρνταγ (Ραιδεστού) Τσόρλου Τουρκίας, ο Μπαμπά-Μεχμέτ Τιργιακί του Παραρτήματος Μπαμπαγκάν της Τεκίρνταγ, ο Μπαμπάς-Αχμέτ Κασάπογλου του Παραρτήματος Μμαμπάι Τσόρλου, οι Μπαμπάδες Αλί Ιχσάν Μετά και Μουσταφά Τσετίν του Σεγγίντ Αλί Σουλτάν της Αδριανούπολης, ο Πρόεδρος των Ενώσεων Αλεβιτών Μπεκτασίδων Γερμανίας κ. Χουσεΐν Μάτ καθώς και οι βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ κα. Νατάσσα Γακαρά και ο κ. Δημήτριος Λίζος, ο βουλευτής Έβρου της ΝΔ Αναστάσιος Δημοσχάκης, οι βουλευτές Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Αϊχάν Καραγιουσούφ και Μουσταφά Μουσταφά,

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ!

IMG 3589

Οι συμμετέχοντες και επίσημοι αρχικά επισκέφτηκαν το ταφικό μνημείο του Μουρσέλ Μπάλι και προσευχήθηκαν.

IMG 3592

Μετά τις προσευχές το Ίδρυμα Προστασίας του Τεκκέ Σεγγίτ Αλή Σουλτάν προσέφερε φαγητό και κεράσματα στους συμμετέχοντες.

IMG 3594

IMG 3591

AZINLIKÇA

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et