Μεγάλο το ενδιαφέρον στην 9η γιορτή Μανιταριών Δαδιάς - Azınlıkça
Ειδήσεις

Μεγάλο το ενδιαφέρον στην 9η γιορτή Μανιταριών Δαδιάς

Μεγάλο το ενδιαφέρον στην 9η γιορτή Μανιταριών Δαδιάς

Μανιτάρια σε μια τεράστια ποικιλία που φύονται στην ευρύτερη περιοχή του δάσους της Δαδιάς είχαν την ευκαιρία να συλλέξουν μικροί και μεγάλοι μέσα από ένα μάθημα γνωριμίας με τους μύκητες αυτούς, βρώσιμους ή μη, αλλά και να γευθούν εκπληκτικές πίτες, σούπες, κριθαρότο και άλλα φαγητά με κύριο συστατικό το μανιτάρι στην 9η γιορτή Μανιταριού που διοργανώθηκε με επιτυχία στο γειτονικό Έβρο.

Ο καλός καιρός συνηγόρησε στο να σημειωθεί το αδιαχώρητο από το πρωί μέχρι αργά τις απογευματινές ώρες όπου ο φορέας διαχείρισης του δάσους της Δαδιάς σε σύμπραξη με τοπικούς συλλόγους όπως ο χορευτικός σύλλογος Σουφλίου Ανέμη, ο αθλητικός εκπολιτιστικός σύλλογος Δαδιάς ΑΚΡΙΤΕΣ, ο γυναικείος αγροτοτουριστικός συνεταιρισμός ΓΕΡΑΚΙΝΑ , ο σύλλογος μανιταρόφιλων Έβρου και άλλοι,  φρόντισε ώστε η γιορτή να ‘χει την ενημέρωση από εκλεκτούς επιστήμονες κορυφαίους στο χώρο τους, να περιλαμβάνει γνωριμία με το χώρο, γευσιγνωσία και υπαίθρια μαγειρέματα, αλλά και θρακιώτικο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, κουκλοθέατρο για τα μικρά παιδιά ώστε να ικανοποιηθούν όλοι.

Μεγάλο το ενδιαφέρον στην 9η γιορτή Μανιταριών Δαδιάς

Ο  Άγγελος Παπαδημητρίου επιστημονικός συνεργάτης και  εξειδικευμένος συγγραφέας εστίασε στα άγρια μανιτάρια της Ελλάδος στο Κέντρο Ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης Δάσους Δαδιάς αναφερόμενος στο μαγικό κόσμο των μανιταριών . Μίλησε με ιδιαίτερη εμφαση για  τα επικίνδυνα μανιτάρια της χώρας μας, τις δηλητηριάσεις από μακρομύκητες, την αναγνώριση των τοξικών μανιταριών, τις εσφαλμένες λαϊκές δοξασίες αλλά και  τις γενικές προφυλάξεις που πρέπει να παίρνουμε για να μην υπάρχουν θλιβερά απρόοπτα από δηλητηριάσεις.

Θεαματική ήταν η παρασκευή σ΄ ένα τεράστιο μαγειρικό σκεύος του νοστιμότατου «μανιταροκριθαρότου» από το γνωστό σεφ Φώτη Παρασκευαΐδη που ήρθε από τα Γρεβενά να ομορφύνει την γιορτή.

Επισκέπτες απ όλη την Θράκη συμμετείχαν στην διαδραστική αυτή γιορτή και απόλαυσαν γεύσεις, προμηθεύτηκαν ελαια μανιταριών, ζυμαρικά και βαζάκια με κομποστοποιημένα μανιτάρια, ή αποξηραμένα, και απόλαυσαν μουσικές ανανεώνοντας το ραντεβού τους για του χρόνου. – xronos.gr

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.