Yunanistan ile Birleşik Arap Emirlikleri’nden 400 milyon evroluk ortak fon! - Azınlıkça
Arabic

Yunanistan ile Birleşik Arap Emirlikleri’nden 400 milyon evroluk ortak fon!

Yunanistan ile Birleşik Arap Emirlikleri’nden 400 milyon evroluk ortak fon!

Yunanistan Kalkınma ve Ekonomi Bakanlığı’nın Yeni Ekonomi Geliştirme Fonu (TANEO) ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) devlet yatırım fonu Mubadala Investment Co. Yatırım Şirketi arasında 400 milyon euro’luk ortak fon oluşturulması konusunda anlaşma sağlandı.

Taraflar arasındaki işbirliği memorandumuna Yunanistan adına TANEO CEO’su Antonis Georgakakis imza atarken, imza töreninde Başbakanlık Ekonomi Ofisi Müdürü Yorgos Tsipras da hazır bulundu.

Azınlıkça’nın aktardığını göre işbirliği memorandumuyla TANEO ve Mubadala şirketleri Yunanistan’da yatırımlar yapmak üzere 400 milyon euro’luk ortak bir fon oluşturacaklar. TANEO’nun da fonun ortak idarecisi olacağı ifade edilirken, bu yeni fon orta ölçekli Yunan işletmeleri ve şirketlerine yabancı sermayelere erişim imkânı sunuyor.

İki ülke arasındaki ilişkiler son derece iyi olmasına rağmen bugüne kadar BAE’nin Yunanistan’a yaptığı yatırımlar çok az. Diğer taraftan geçtiğimiz günlerde Mubadala ile Dhabi Investment Council’in (ADIC) birleştiği ve ortaya 200 milyar dolarlık dev bir fonun ortaya çıktığı kaydedilmişti.

Συνεργασία Ελλάδας-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων με κοινό fund 400 εκατ. ευρώ

Yunanistan’da oluşturulan ortak fonun sonuçlarının tatmin edici olması durumunda ise gerek Yunanistan gerekse de Birleşik Arap Emirlikleri yetkilileri Arapların Yunanistan’a daha büyük yatırımlar yapmasını teşvik edeceği değerlendirmesini yapıyor.

Abu Dabi’den yapılan açıklamada ise Mubadala’nın Yunan ekonomisindeki heyecan verici fırsatları değerlendirmeyi hedeflediği belirtildi. Mubadala CEO’su Khaldoon Khalifa Al Mubarak anlaşmayla ilgili yaptığı açıklamalarda “Yunan ekonomisi son yıllarda dayanıklılığını kanıtladı ve şimdi birçok sektörde güçlü bir kalkınma mevcut. Mubadala, uzun vadeli uluslararası stratejik yatırımcı ve ortak olarak farklı piyasalarda heyecan verici yatırım potansiyelsi sunan, güçlü ve etkin sonuçlar sunabilecek fırsatlara odaklanıyor” ifadelerini kullandı.

Mubadala 30’dan fazla ülkede 13 farklı alanda faaliyet gösteriyor ve dünyanın en iyi şirketleriyle ortaklık ilişkilerine öncelik veriyor. 

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et