Απαγόρευση θήρας σε περιπτώσεις παγετού και χιονόπτωσης - Azınlıkça
Ειδήσεις

Απαγόρευση θήρας σε περιπτώσεις παγετού και χιονόπτωσης

Απαγόρευση θήρας σε περιπτώσεις παγετού και χιονόπτωσης

Την απαγόρευση του κυνηγιού σε περιπτώσεις παγετού και χιονόπτωσης έκανε γνωστή με ανακοίνωση του το Δασαρχείο Αλεξανδρούπολης.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Απαγορεύεται η θήρα παντός θηράματος στην περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Αλεξανδρούπολης κατά τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου 2017 – 2018, σε περίπτωση που επικρατεί έστω και μια από τις παρακάτω ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες:

– χιονοπτώσεις μεγάλης διάρκειας και έντασης.

– πλήρης χιονοκάλυψη του εδάφους.

– ολικός παγετός.

Η παραπάνω απόφαση ισχύει μέχρι το τέλος της κυνηγετικής περιόδου 2017-2018

Απαγόρευση θήρας σε περιπτώσεις παγετού και χιονόπτωσης

Να θυμίσουμε πως ο λόγος που γίνεται αυτό όταν επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες, όπως και πυκνή χιονοκάλυψη ή και παγοκάλυψη είναι γιατί προκαλούν σοβαρά προβλήματα σε πολλά είδη της άγριας πανίδας, με αποτέλεσμα να απειλείται η πληθυσμιακή κατάσταση πολλών σπάνιων και προστατευόμενων ειδών.

Αναζητώντας τροφή, νερό και καταφύγιο σε καταλληλότερα ενδιαιτήματα, πολλά είδη ορνιθοπανίδας καταφεύγουν εξαντλημένα σε υγρότοπους και χερσαίες περιοχές της νότιας Ελλάδας, όπου οι καιρικές συνθήκες είναι σχετικά καλύτερες.

Πολλά από αυτά τα είδη πουλιών προέρχονται από τη βόρεια Ευρώπη ή ακόμη και από αρκτικές περιοχές και σπανιότατα εμφανίζονται σε τόσο χαμηλά γεωγραφικά πλάτη, με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολη η αναγνώρισή τους και η διάκρισή τους σε σχέση με τυχόν θηρεύσιμα είδη.

Η απόφαση καθολικής απαγόρευσης της θήρας πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη και τις πολλές διαμαρτυρίες πολιτών από όλη τη χώρα καθώς και καταγγελίες για αυξημένα περιστατικά λαθροθηρίας υπό συνθήκες που η θήρα, ούτως ή άλλως, απαγορεύεται.

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et

About author

Articles

Editor-in-Chief of Azınlıkça. Journalist and podcaster based in Komotini, covering Thrace, Greece and Cyprus.