Kozlukebir Belediyesi okul kapatmayı geç açıkladıklarını itiraf etti - Azınlıkça
Yunanistan Batı Trakya Haber

Kozlukebir Belediyesi okul kapatmayı geç açıkladıklarını itiraf etti

Kozlukebir Belediyesi okul kapatmayı geç açıkladıklarını itiraf etti

Okulların soğuk hava koşulları nedeniyle kapatılmasını geç duyuran ve bu yüzden okula varan öğrencilerin mağdur olmasına neden olan Kozlukebir Belediyesi kapanma kararını geç açıkladıklarını itiraf etti ancak sorumluluğu prosedüre yükledi.

Belediye yönetimine basınla uğraşacaklarına işlerini yapıp gerekli prosedürü hızlandırmalarını ve hava koşullarından dolayı öğrencilerin mağdur edilmemesi için okulların tatil edileceğinin mutlaka okul saatinden ÖNCE açıklanması gerektiğini ve yola çıkan öğrencilerin de kapalı okul yüzünden mağdur edilmemesi gerektiğini TEKRAR hatırlatırız.

Öte yandan Belediye Yönetimi kararı anında yayınladığını söylüyor ama bu da gerçeği yansıtmıyor.

Kozlukebir Belediyesi okul kapatmayı geç açıkladıklarını itiraf etti

Belediye yönetiminin belirttiği resmi sitesinde (www.arriana.gr) ne anasayfada ne de açıklamalar ve basın bültenleri bölümünde herhangi bir açıklama bulunmuyor.

Kozlukebir Belediyesi okul kapatmayı geç açıkladıklarını itiraf etti

Kozlukebir Belediyesi okul kapatmayı geç açıkladıklarını itiraf etti

Ayrıca Belediyenin Facebook sayfasında ise ancak kahve ve sabah mahmurluğundan sonra saat 09:10’da açıklandığı ve üşüyen çocukların düşünülmediği görülüyor.

Kozlukebir Belediyesi okul kapatmayı geç açıkladıklarını itiraf etti

Belediye yönetiminin hava koşulları nedeniyle okul tatillerini geç açıkladıklarını itiraf ettiği açıklama şu şekildedir.

KOZLUKEBİR BELEDİYESİ BASIN AÇIKLAMASI

Belediyemize bağlı okulların kar nedeniyle tatil edilmesi hakkında bazı yerel basın organlarının Belediyemiz hakkında geç haber ediliyor iddilarına ithafen Kozlukebir Belediyesi olarak yaptığımız açıklama şu şekildedir :

Okulların tatil edilme aşamasında en son karar alan kurumun Belediye olduğunu belirtir ve bu süreçte yapılan prosedürlerin sıralamasını aktarırız.

Bir okulun kapatılması için anaokul, ilköğretim ve ortaokullardan sorumlu olan (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια) kurumlar , ilk önce okul müdürleri ve öğretmenleriyle irtibata geçmekte ve onların bilgileri doğrultusunda kapanacak okulllar hakkında karar almaktadır. Aynı zamanda Belediyemiz, bölgelerden sorumlu Başkan yardımcıları ve de meclis üyelerinden konu hakkında bilgi almaktadır.

Öğretim kurumları tarafından onaylanan bu karar imzalanıp ΔΙΑΥΓΕΙΑ dediğimiz sayfadan yayınlanmaktadır. Hazırlanan karar Belediyeye göderildikten sonra , buna bağlı olarak Belediye Başkanın imzasıyla Belediyenin okul kapatma kararı çıkartılmaktadır.

Buna göre bugün, Öğretim Kurumunun 8:43’te Belediyeye göndermiş olduğu karar neticesinde Belediyenin 1 dakika bile zaman kaybetmeden yine 8.43’te kapatma kararını almıştır. Alınan bu karar aynı dakikada Resmi siteden yayınlanmış olup, İlköğretim Kurumlarına, Bölge Sekreterliğine ve de karakollara gönderilmiştir.

Sürecin gelişimi hakkında bilgi sahibi olmadan yapılan bu taraflı haberi Kozlukebir Belediyesi olarak kınıyor, kasti yapılan bu tür bilinçsizce haberlerin bir daha tekrarlanmamasını diliyoruz.

İLGİLİ HABERLER

Belediye yine geç duyurdu! Kozlukebir’e bağlı hangi okullar tatil edildi?

Kozlukebir Belediyesi okul tatil haberini geç duyurdu, öğrenciler mağdur oldu

”Google

Azınlıkça'yı Google Haberlerde takip et

Azınlıkça'yı Facebook'ta takip et

Azınlıkça'yı Twitter'da takip et